Slovenija
35 ogledov

Za nas na jugu še niso slišali

slovenija 01.04.14. Antonio Gervasio, italijanski poslovnez, firma CTM Travelair Suzana Kos
Zasebnik bo s čarterskimi leti povezal italijanski jug s Portorožem.



"Pri projektu smo delali kar štiri leta. Zadovoljen sem, da lahko napovem novo neposredno letalsko povezavo z jugom Italije. Prvi let bo 1. maja, nato pa bomo iz Salerna, Rima in Catanie vozili ob četrtkih in nedeljah. Letalo, ki lahko prepelje do 50 potnikov, bo v Portorožu pristalo trikrat na dan. Pogodba je podpisana za pet let, na leto je vredna 3,7 milijona evrov. Vsa v projekt vložena sredstva so zasebna," je povedal Antonio Gervasio iz italijanskega CTM Travelair.

V sodelovanju z našimi turističnimi agencijami (med drugim Kompasom in Palmo) bi rad na italijansko obalo pripeljal čim več slovenskih gostov. Na vprašanje, koliko turistov bodo po pričakovanjih pripeljali s portoroškega na letališče v Salernu in koliko gostov z juga Italije k nam – doslej so nas namreč obiskovali predvsem turisti s severa Italije –, nismo dobili konkretnega odgovora. Na jugu Italije Slovenije ne poznajo, še manj pa Portorož, nad čistočo katerega je bil direktor salernskega letališča Giovanni Basso, kot je Gervasio še posebej poudaril, presenečen.

Premaknili bi cesto

Da bi bila linija donosna, bi morala na portoroškem letališču pristajati letala, ki lahko prevažajo po sto potnikov, za kar bi morali letališko stezo podaljšati vsaj za 200 metrov. Za to pa bi morala vlada sprejeti državni prostorski načrt, s katerim na prometnem ministrstvu mečkajo že šest let. Zdaj so ga začeli snovati na novo, v njem pa predvidevajo premik ceste, ki vodi proti Hrvaški.

Komentarjev 1
  • McClain 22:55 01.april 2014.

    drugace pa; Trst-Rim povratna za 150 noben problem.