Slovenija > Črna kronika
152 ogledov

Za nesrečo na dolenjski avtocesti kriva oba voznika

nesreča dolenjska avtocesta
1/8
Dolenjska News
Preiskava včerajšnje prometne nesreče na dolenjski avtocesti je pokazala, da sta bila za nesrečo kriva oba voznika.

Policisti so ugotovili, da je 62-letni voznik vozil tovorno vozilo s pripetim polpriklopnikom z natovorjenimi osebnimi avtomobili po avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Pri kraju Medvedjek ni vozil po sredini voznega pasu, ampak je zapeljal preko neprekinjene črte, ki ločuje desni prometni pas od odstavnega pasu.

Na tem delu ceste je bilo na odstavnem pasu ustavljeno tovorno vozilo, ki ni bilo označeno, prav tako ni bilo označeno, da se na tem delu ceste opravljajo dela. 42-letni voznik se je v tem času nahajal izven tovornega vozila, kje natančno, policisti še preiskujejo.

Preberite tudi: Dolenjska avtocesta zaprta zaradi gorečih tovornjakov

62-letni voznik je trčil v ustavljeno tovorno vozilo, ki je prebilo ograjo in se prevrnilo po nasipu. Po
nasipu je padel tudi 42-letni voznik. Po trčenju so s polpriklopnika padla tri vozila, vnel se je
ogenj in zajel šest novih vozil, naloženih na polpriklopnik.

Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Oba udeležena voznika so reševalci odpeljali v
bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe.

Avtocesta zaprta več ur

Avtocesta je bila v smeri proti Ljubljani zaprta za ves promet do 19.40 ure. Obvoz so urejali policisti in se z različnimi ukrepi trudili zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah. V najkrajšem možnem času so do izvoza z avtoceste varno pospremili tudi voznike osebnih vozil, ki so obtičali na avtocesti za mestom, kjer se je zgodila prometna nesreča. Prometni kaos si lahko ogledate na portalu Dolenjska News

 

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 20:00 31.maj 2016.

    Odstavni pas je za ustavljena pokvarjena vozila oz. za zaustavljanje voznikov , ki jih obidejo zdravstvene težave . In zakaj bi bil sedaj pri vsej zadevi kriv tudi voznik zaustavljenega kamiona ? Bil je na svojem pasu , kaj je ...prikaži več delal pa drugi na njegovem je pa edino relevantno vprašanje . Ni bilo označeno ? Pa kako naj bo , če je crknil tisti moment ?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:51 31.maj 2016.

    Glede na opažanja v zadnjem letu,jih 90% telefonira ali piše SMS,upam,pa,da ni gledal kakega filma na prenosniku.To prej napisano ne velja samo za voznike kamionov ampak za vse več voznikov osebnih vozil.Vsak 3 ima na ušesu telefon,ogromno jih pa celo ...prikaži več piše SMS-e.Še malo je mrtvih,kakršna anarhija je na cestah.