Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Za nevaren trend med najstnicami kriv Facebook?

Dolce & Gabbana
1/2
Reuters
Strokovnjaki za prehranske motnje opozarjajo na vse večji trend, ki se širi med najstnicami in mladimi ženskami – za vsako ceno si namreč želijo biti tako suhe, da se njihova bedra med seboj v stoječem položaju ne bi dotikala.

Motenj hranjenja je tudi zaradi družabnih omrežij, kot sta Facebook in Instagram vse več, opozarjajo strokovnjaki. Raziskava iz leta 2011, ki so jo opravili na univerzi Haifa je pokazala, da imajo dekleta, ki veliko časa preživijo na Facebooku, veliko več možnosti za negativno samopodobo.

Zadnji trend, ki se širi med najstnicami in mladimi ženskami, pa so tako suha bedra, da se ta med seboj v stoječem položaju in z nogami čisto skupaj ne dotikajo. Ženske fotografije takšnih deklet objavljajo na družabnih omrežjih in jih imajo za zgled. "Na Facebooku, Instagramu in na blogih je veliko strani posvečenih luknji med bedri. Veliko žensk komentira, da tudi same želijo takšne noge. To me spravlja ob pamet!" je v oddaji Today Show trend komentirala Robyn Lawley, ena najbolj znanih modelov z močnejšo postavo.

24-letna manekenka dodaja, da jo je razžalostilo, ko se je njena fotografija pojavila na eni od internetnih strani, spodaj pa je pisalo, da je debela krava. "Devetdeset odstotkov komentarjev pod fotografijo je bilo negativnih, ljudje so me primerjali s svinjo, a moja postava je normalna. To je bila zame res grozna izkušnja," pravi Robiyn, ki sicer nosi konfekcijsko številko 42. Manekenka se je o problematiki zgrešenih lepotnih idealov odločila spregovoriti po tem, ko je pod fotografijo na račun postave zbrala več kot 900 negativnih komentarjev. "Jaz si želim prav nasprotno, želim si, da bi bila moja bedra mišičasta. Želim teči in plavati brez težav," dodaja.

Vsem mladostnicam, ki hujšajo le za to, da bi med bedri imele tako zaželeno luknjo, pa Vonda Wright, ortopedska kirurginja iz Pittsburga svetuje, naj odnehajo. Tako suha bedra naj bi bila gensko pogojena, zato tudi veliko zelo suhih ljudi nima takšnih beder, kot si jih želijo najstnice, piše Daily Mail.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.