Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Za oškodovanje upnikov le pogojne kazni

Zbiljski gaj (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je ustanovitelja družbe Mebles IMS Andreja Rezarja in Zdenko Škodlar spoznal za kriva oškodovanja upnikov v zadevi Zbiljski gaj. Rezarju je prisodil dve leti pogojne zaporne kazni s štiriletno poskusno dobo, Škodlarjevi pa eno leto pogojne zaporne kazni s poskusno dobo dveh let.


Okrožni državni tožilec Matija Benulič je v sredo sicer za Rezarja predlagal dve leti pogojne zaporne kazni s poskusno dobo petih let, za Škodlarjevo pa leto dni pogojne zaporne kazni s poskusno dobo treh let.

Projekt obvisel v zraku

Podjetje Mebles iz Medvod je naselje Zbiljski gaj začelo graditi leta 2000. V naselju naj bi stali Dom starejših občanov Medvode – tega so konec leta 2001 sicer odprli –, enodružinske hiše in varovana stanovanja. Vendar pa se je podjetje Mebles leta 2002 združilo v Mebles IMS, ki je šlo zaradi finančnih težav junija 2003 v stečaj, ne da bi projekt končalo.

Tako so nekatere hiše in stanovanja v naselju Zbiljski gaj ostali nedokončani, številni kupci pa so ostali brez svojega premoženja, čeprav so delno ali v celoti poravnali kupnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.