Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Ptuj: "Če bi mu nudili zdravstveno pomoč, bi lahko preživel"

Robert Munda PU Maribor
Preiskovalna sodnica je zoper oba osumljenca, ki naj bi brutalno pretepla in nato pustila umreti 64-letnega moškega, odredila sodno pridržanje. Oba sta stara znanca policije.

Včeraj zvečer je dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju odredila sodno pridržanje za oba osumljenca uboja, ki se je zgodil v nedeljo v stanovanjski hiši na Ptuju. Pred sodiščem bosta predvidoma zaslišana jutri.

Kot je v izjavi za javnost pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda, je prvoosumljeni moški okoli 17. ure poklical policijo in sporočil, da je v hiši na Ptuju padel in umrl 64-letni moški. Policija in reševalci so že ob prihodu sicer ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti oziroma da je žrtev kaznivega dejanja.

V preiskavi so kriminalisti nato ugotovili, da sta oba osumljena in umorjeni v stanovanju popivali in se že dopoldan sprli. Osumljenca sta njunega starejšega družabnika večkrat pretepla, vse dokler ni negibno obležal. Za tem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila, da je umrl. "Osebno menim, da če bi mu bila nudena ustrezna zdravstvena pomoč, bi lahko preživel," je povedal Munda.

Oba osumljenca je policija v preteklosti že bila obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja. Za kaznivo dejanje uboja jima grozi zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Komentarjev 3
  • Božidar Dinič 18:44 07.junij 2017.

    a pokalico pa je baje zakartal

  • Avatar Leon
    Leon 16:28 07.junij 2017.

    "Če bi mu nudili zdravstveno pomoč, bi lahko preživel"..................halo ! Zakaj naj bi klicala pomoč ,če sta ga nameravala ubiti ?

  • Janez_53 15:31 07.junij 2017.

    Ker je eden od osumljencev bivši policist, se bojim, da se bo zgodba končala tako, kot primer umora gostilničarja Klinca - torej z oprostitvijo "zaradi pomanjkljivih dokazov"!