Slovenija
247 ogledov

Za pakete le še dva dni časa

Pošta Slovenije Saša Despot
Na Pošti v prazničnem času pričakujejo povečan promet, zato pozivajo k pravočasni oddaji daril in voščil.

Za oddajo paketov za naslovnike v tujini imate le še dva dni časa, oddati jih morate do 2. decembra. Rok za oddajo pisem in razglednic za naslovnike v tujini je 9. december.

Za naslovnike v Sloveniji je rok za oddajo za pisma, razglednice in pakete 20. december.

“V primeru, da uporabniki poštnih storitev voščil in daril ne bodo uspeli poslati pravočasno, lahko uporabijo tudi storitev Hitre pošte po Sloveniji in Hitre pošte v tujino,” sporočajo. Obenem priporočajo, da izberete storitev in embalažo ustrezno vsebini pošiljke, da bodo darila prispela do naslovnikov brez težav. 

Pišite Božičku

Otroci lahko tudi letos pišejo Božičku, saj je že odprl svojo pisarno, kamor prihaja iz leta v leto več risbic in pisem otrok. 

“BOŽIČKOVA POŠTA”, ki so jo v Pošti Slovenije uvedli leta 2010, tako vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. "Lani je Božiček prejel več kot 16.000 pisem in risbic otrok in prav vsakemu je odpisal ter priložil še manjše darilce," sporočajo s Pošte. 
  
Skupaj s Poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček tudi letos obljublja, da bodo vsi sodelujoči prejeli pravo pismo Božička, v katerem bo tudi letos kakšno presenečenje.  

Tudi božične in novoletne znamke   

Pošta Slovenije je izdala tudi redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že stalnica za božične in novoletne znamke. Izšle so štiri praznične znamke, dve z božičnima motivoma (nominali B in C) in dve z novoletnima motivoma (nominali A in C).  Vsaka znamka je izšla v poli po 50 znamk in v zvežčku.

Pravilno naslavljanje 

Prenos pošiljk sicer lahko pospešite tudi s pravilnim naslavljanjem. “Naslovi, ki so pravilno umeščeni na pošiljkah, omogočajo strojno usmerjanje ter posledično hitrejši prenos pošiljke,” pojasnjujejo na Pošti Slovenije.

Dodajajo, da je posebej v času povečanega prometa med božičnimi prazniki pravilno naslavljanje lahko razlika med strojnim in ročnim usmerjanjem.

Pri navadni kuverti mora biti naslovnikov naslov mora biti napisan v desnem delu naslovne strani pošiljke, vzporedno z njeno daljšo stranico, znotraj pravokotnega prostora. Pošiljateljev naslov naj bo napisan ali označen v zgornjem levem delu naslovne strani ali na hrbtni strani pošiljke.

Pošiljka | Avtor: Pošta Slovenije Pošta Slovenije

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.