Šport
116 ogledov

Za pobiranje žogic 190 evrov na dan

Pobiralka žogic in Nick Kyrgios EPA
Pobiralci žogic v Wimbledonu morajo opraviti izpit o tenisu in biti stari najmanj 13 let. Na dan pa zaslužijo 135 funtov oz. 190 evrov.

Prvič so se pobiralci žogic v Wimbledonu pojavili leta 1920. Do leta 1977 so lahko to delo opravljali samo fanti, po tem letu pa so se jim pridružila tudi dekleta.

Da lahko najstnik opravlja delo pobiralca žogic v Wimbledonu, mora opraviti izpit o tenisu in pravilno rešiti najmanj 80 odstotkov vprašanj. Ko se uvrstijo med najboljše, pa se morajo dnevno udeležiti treningov. Letos delo pobiralcev žogic opravlja okoli 250 dijakov iz 32 različnih šol.

Pobiralec žogic se zruši v Wimbledonu | Avtor: EPA EPA

Delo pobiralca žogic pa ni častno, najstniki za dan dela prejmejo 190 evrov. Pred nekaj dnevi se je eden od pobiralcev žogic zrušil zaradi visokih temperatur. Nevarno pa je delo tudi zaradi teniških žogic. Pri servisu lahko žogice priletijo tudi s hitrostjo 220 kilometrov na uro.

Teniški turnirji so polni pripetljajev s pobiralci žog, zbrali smo najzanimivejše:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.