Projekti
10 ogledov

Za nekatera podjetja nižji nepremičninski davek

Dragonja in Meh OZS
Novi gospodarski minister Metod Dragonja bo vladi predlagal, naj zniža davčne stopnje nepremičninskega davka za mala in mikro podjetja ter samostojne podjetnike.

Kakšne bodo posledice za te tri skupine, so danes Dragonji predstavili pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) – pravijo, da katastrofalne.

Branko Meh iz OZS je ponovil, da obrtniki in podjetniki ne nasprotujejo davku, želijo pa pravičnejše davčne stopnje. "Informativni izračuni naše zbornice kažejo, da bodo obrtniki in podjetniki plačali od tri- do 10-krat višji davek v primerjavi z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča. Malo gospodarstvo se že zdaj težko spopada s krizo, nepremičninskega davka zato številni obrtniki in podjetniki preprosto ne bodo mogli plačati. Država bo tako dobila denar z nacionalizacijo teh nepremičnin in ne od davka samega," je pojasnil Meh.

Dragonja pa je po srečanju dejal, da je naloga gospodarskega ministrstva, da podpira gospodarstvo, zato bodo tako tudi delovali in predlagali spremembe.

Kot poroča časnik Finance, je Dragonja za mikro in mala podjetja ter s.p.-je predlagal enak davek kot za kmetijstvo, in sicer 0,4 odstotka. Predlog bo že jutri na vladni obravnavi.

Komentarjev 11
  • McClain 22:40 04.marec 2014.

    v dveh urah si registriras sp in lahk poberes vsa dela kar jih je se ostalo, ne vidim kje bi se ti zataknilo, inteligenten si ze izjemno...

  • McClain 22:39 04.marec 2014.

    ti si ziher iz JS.

  • McClain 22:39 04.marec 2014.

    Hans Christian Andersen:-)