Svet
13 ogledov

Za pogrešane rudarje vse manj upanja

Zasuti rudarji Reuters
Rudnik, ki se nahaja na 4600 metrih nadmorske višine, je zasul zemeljski plaz, ki je pod seboj pokopal 83 rudarjev. Doslej so našli 15 trupel.

Več tisoč reševalcev že tretji dan išče pogrešane, potem ko je rudnik bakra v Tibetu v petek zasul zemeljski plaz in pokopal 83 rudarjev. Civilni in paravojaški reševalci so doslej našli 15 trupel, od tega danes 13, ostale rudarje pa še vedno iščejo pod približno dvema milijonoma kubičnih metrov zemlje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kitajske oblasti so sporočile, da obstaja le še "malo upanja", da bodo pogrešane v rudniku v okrožju Maizhokunggar, približno 70 kilometrov od tibetanske prestolnice Lhasa, našli žive.

"Reševalci izvajajo natančno iskanje, vendar še vedno ne morejo najti pogrešanih rudarjev," je dejal lokalni predstavnik komunistične partije. Pri iskanju sodeluje približno 3500 reševalcev, ki si pomagajo s 300 bagerji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.