Ambient
334 ogledov

Za popolno kopalnico so ključni detajli

Prenova kopalnice Žurnal24 main
Tokrat predstavljamo projekt prenove kopalnice, v katerih je z majhnimi detajli poskrbljeno za popolno predrugačenje sicer neizvirnega in standardnega prostora.

Kopalnica je najbolj utilitaren del stanovanja, saj je njena zasnova podrejena vsem vodovodnim napeljavam in standardnim kopalniškim elementom, po drugi strani pa je prostor, kjer si vzamemo čas samo zase in v katerem se lahko popolnoma sprostimo. Premišljeni detajli so ključ do dobre kopalnice, če ne želimo posegati v njeno izvirno zasnovo.

Predstavljena prenova je majhno, belo kopalnico z zastarelimi ploščicami spremenila v modern črno-bel prostor s poudarki na pravih mestih.

Ključna je bila sprememba talnih in stenskih oblog. V izvirni zasnovi so bile po tleh položene drobne mozaične keramične ploščice, na stenah pa standardne metro ploščice s težko borduro, vse v beli barvi. Belina prostora je bila za lastnike zastarela (ste že prebrali, zakaj so v sodobnem oblikovanju priljubljeni mešanje tekstur in močni kontrasti?), zato sta se odločila z izbiro keramike prostor poživiti.

Črno-bela barvna lestvica izbrane keramike je bil prvi korak pri zasnovi sodobnega prostora. Toda ključna ni zgolj izbrana paleta, pač pa različne dimenzije ploščic in barva njihovih fug. Na tleh so položene velike črne ploščice s temnimi fugami, kot poudarek okoli kopalne kadi in v novih nišah za šampone je položen majhen črn mozaik z belimi fugami, na steni pa so izbrane bele ploščice srednje velikosti s temnimi fugami. Preplet geometrijskih mrež, ki so tako ustvarjene, prostoru da potrebno kompleksnost in globino.

Poudarki v živih barvah so minimalni, a za črno-bel prostor še kako potrebni. Zelenje ob kopalni kadi prostor naredi svež, minimalni obešalniki za brisače v rdeči dodajo sodoben pridih, lesena omarica pod umivalnikom pa prostoru doda občutek topline, ki je v kopalnici za udobje izjemno pomemben.

Niše za šampone, na novo ustvarjene v steni ob kopalni kadi, pa so ne le funkcionalne, pač pa veliki beli steni dajo potrebno vizualno težo.

Ste uspeli razbrati vse kvalitete kopalnice? Kompleksnost, svežina, toplina in drobni barvni poudarki. Na svidenje, bele kopalnice!

Vir in fotografije: Sweeten

Vas zanima še več o prenovi kopalnice? Preberite članke o urejanju majhne, zenovske ali podeželske kopalnice, ali pa se obrnite kar direktno na naš popoln vodič za prenovo kopalnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.