Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Za požar kriv pepel na balkonu?

Požar v Dolenjskih Toplicah Renata Kolman
V zadnjih dveh dneh po Sloveniji več večjih požarov, ki so povzročili veliko materialno škodo.

V Dolenjskih Toplicah se je včeraj več ur z ognjem v stanovanjski hiši borilo več kot 50 gasilcev, katerih delo je močno oteževal veter. Mansardno stanovanje v hiši je v celoti uničeno.

"Zakaj je zagorelo še ne morem povedati, kriminalisti na pogorišču še opravljajo ogled," pravi Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Po prvih informacijah, ki krožijo po kraju, naj bi se požar razplamtel iz na balkonu odloženega pepela iz kamina. V bližini so bila zložena drva, zato se je ogenj hitro razširil. "Ko smo prišli na prizorišče, je bilo že vse v plamenih, zato nismo mogli rešiti podstrešnega stanovanja," je povedal eden izmed gasilcev na mestu požara.

Visoka škoda zaradi ognja tudi na Pivškem

V vasi Čepno na območju koprske policijske uprave je včeraj ob 12.30 prišlo do požara na gospodarskem poslopju, v katerem sta se nahajala dva osebna avtomobila, en tovorni avtomobil, motorno kolo, kolo z motorjem in več kosov različnega orodja.

V požaru so bili predmeti poškodovani, streha poslopja pa je pogorela v celoti. Lastniki poslopja, ki so se nahajali v hiši ob poslopju, niso bili poškodovani. Tuja krivda je bila izključena, vzrok požara pa še ni znan. Materialna škodo znaša najmanj 30.000 evrov.

Dva požara tudi na celjskem

Včeraj okoli 17.30 ure popoldne je do požara prišlo tudi na območju Mozirja. Zagorelo je   v  lesenem  objektu,  kjer  hranijo  sekance.  Gasilci  so požar hitro pogasili, tako, da je na srečo nastala le manjša materialna škoda.

Danes  ponoči okoli pol enih pa so gasilce klicali še v Breg pri Polzeli. V celoti  je  zgorel  lesen pomožen objekt, v katerem je bilo starejše osebno vozilo,  ki  je  prav  tako  v  celoti zgorelo. Vzrok požara še ni potrjen, kriminalisti  ogled  opravljajo danes. Povzročeno škodo lastniki ocenjujejo na okoli 10.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.