Slovenija
82 ogledov

"Za pregovarjanje ni bilo več časa"

Luka Repinc
1/2
Anže Petkovšek
Reševalec Luka Repinc je marca še pred prihodom gasilcev starejšo gospo rešil iz goreče hiše.

Luka Repinc je reševalec NMP (Nujne medicinske pomoči) Bled, ki je bil 16. marca kot običajno na poti z reševalnim vozilom. "S sodelavcem sva bila na poti v Bohinj po pacienta, ko sva dobila sporočilo, da je v vasi Selo pri Bledu zagorelo," se spominja in dodaja, da sta se, ker sta bila v bližini, obrnila in se odločila, da bosta odšla pogledati.

Bali so se, da je še nekdo v hiši

"Ko sva prišla do goreče hiše, pa sva naleta na par sosedov, ki so izrazili bojazen, da je še nekdo v stavbi. Zato sem se odločil sam vstopiti v hišo in pogledati," pojasnjuje. Ob vstopu je tako naletel na starejšo gospo, ki sama poskušala pogasiti začetni požar.

Ocenil je, da morata z žensko čimprej zapustiti stavbo, saj so zaradi vročine že začela pokati stekla na oknih. "Gospa najprej ni želela zapustiti hiše, vendar pa se ni bilo več časa pregovarjati, zato sem jo zvlekel ven." Skupaj z gospo so še počakali gasilce, nato pa sta se s sodelavcem odpravila naprej. Z omenjeno gospo od dogodka tudi ni imel več stikov.

Kljub pogumu ostaja skromen

Čeprav omenjeno dejanje ne spada med Repinčeve vsakodnevne službene obveznosti, se mu je vseeno zdelo prav, da v tistem trenutku priskoči na pomoč. "Dejanje ni bilo nič posebnega, bil sem pač blizu in sem odšel pomagati," ostaja skromen reševalec, ki še pravi, da njegov vsakdanjik navadno sicer ni tako pester, se jim pa kot reševalcem vseeno velikokrat pripeti kaj nenavadnega in zanimivega. "Niti dva delovna dni reševalca nista enaka."

Repinc, ki delo reševalca opravlja že osem let, pa dogodka tistega dne ni delil z domačimi. So se pa ravno zaradi njegove zadržanosti z njim nekoliko pošalili prijatelji gasilci. "Zagrozili so mi, da bodo sklicali novinarje," še v smehu sklene Repinc.

Komentarjev 2
  • twt 14:00 15.februar 2014.

    a je bil komentar razoarane deklce;)

  • dostvasmam 23:57 31.januar 2014.

    toj to! car!