Slovenija
15 ogledov

Za premierko Bratuškova

Alenka Bratušek Anže Petkovšek
PS, DL in DeSUS naj bi v konstruktivno nezaupnico šle kar z Alenko Bratušek. Seksistični odziv SDS na Twitterju.

V javnosti se krepijo ugibanja, ali naj bi bila po tem, ko je Miro Cerar zavrnil ponudbo, kandidatka za mandatarko kar začasna predsednica Pozitivne Slovenije Alenka Bratušek. "

To je znotraj stranke Zorana Jankovića in tistega dela levice, ki "fura" Pozitivno Slovenijo, menda že bolj ali manj dogovorjeno ter zapakirano," piše današnji Požarreport.

Po pisanju spletnega medija, naj bi Bratuškovo podprl tudi Gregor Virant iz Državljanske liste, ki je prva zapustila vlado.

"Če se stvari ne premaknejo v marcu, nismo vredni piškavega oreha," je po navedbah STA danes ocenil prvak DL.

Danes pri Erjavcu

Za petek je odhod iz koalicije napovedal tudi DeSUS, katere prvak Karl Erjavec napoveduje, da naj bi o konstruktivni nezaupnici glasovali že v začetku marca.

Ali tudi oni podpirajo Bratuškovo, ni znano, je pa Erjavec potrdil, da se je Bratuškova danes zjutraj mudila v poslanski skupini DeSUS.

Tretja koalicijska stranka, SLS, ki je prav tako napovedala odhod iz koalicije, se pogovorov o novem mandatarju ne udeležuje.

Socialni demokrati naj bi po poročanju STA sodelovanje v vladi pogojevali s tem, da v njej ne bi bilo podpredsednika DL Janeza Šušteršiča, zagovornika slabe banke in državnega holdinga.

Po poročanju Požareporta naj bi Pozitivna Slovenija Bratuškovo za mandatarko začasne projektne vlade predlagala že jutri ali v prihodnjih dneh.

Seksizem SDS

Ugibanja Bratuškovi kot mandatarki so sprožila številne odzive med podporniki posameznih strank na Twitterju.

SDS je na socialnem omrežju zapisal: "Trajanje Bratuškove kot PV bo premo sorazmerna dolžini njenega krila in njenega spomina o poslovanju NKBM v času, ko je bila tam članica NS."

Spomnimo, da je izjava nekdanjega poslanca SDS in bivšega tržiškega župana Pavla Ruparja, ki je predlagal pregled mednožja dveh opozicijskih poslank, skoraj stala mandata.

Vendar kot poslenc ni odstopil zaradi izjave, ampak zato, ker protikorupcijski komisiji ni prijavil stanovanja, pred katerim se je prepiral s prijateljico.

Komentarjev 28
  • primorka 16:40 27.februar 2013.

    No, pa imamo še eno "poštenjakinjo", ki meče pesek v oči . Članek v "Požareport :Alenki Bratušek zaposleni na Brdu urejevali hišo in vrt! " Udarniško seveda, pove vse. Očitno se je "zelo dobro razumela" z direktorjem Iztokom Puričem, ki ...prikaži več je ukazal, svojim zaposlenim,da morajo odlepiti nalepke iz službenih vozil, ko se peljejo na njeno parcelo.

  • feferon 11:31 21.februar 2013.

    Ženske, ve ste samo orodje za dosego cilja SDS. ne bodite neumne in nikoli več ne volite njih! Kakršen je njihov odnos do žensk, se vidi ...

  • privat 07:32 21.februar 2013.

    delovna ti izgleda??? delovna v čem??Ta ne bo delala v življenju...