Svet
140 ogledov

Za psa v hrvaškem kampu dnevno devet evrov

pes v kampu Profimedias
V hrvaških kampih za bivanje psa plačate več, kot za bivanje otroka do 12. leta. Cene se večinoma gibljeno med štirimi evri in pol pa tja do devet evrov. Kampi so polni, če vam ni všeč, pojdite drugam, pravijo turistični delavci.

"Ne dobijo niti piškota," na vprašanje, kaj v kampu Ninska laguna v bližini Zadra dobijo psi, za katere morajo gosti v glavni sezoni dnevno plačati sedem evrov, pravi lastnik kampa Ivo Glavan.

Kamp je poln ne glede na cene

Cena za psa je tako višja, kot dnevna cena za otroka do dvanajstega leta, za katerega je dnevno treba plačati pet evrov. "Raje imam otroke kot pse," ceno pojasnjuje Glavan, ki pravi, da je, sicer manjši kamp že poln, da tja prihajajo predvsem tujci iz zahodne Evrope, ki s sabo pripeljejo tudi pse pa tudi Slovenci, ki pa tja večinoma pridejo brez svojih štirinožnih prijateljev.

"Za Slovence je ta cena precej visoka," pravi Glavan, ki gostom, če psa ne prijavijo pa to odkrije, zaračuna stroške za nazaj. Pes mora biti ves čas na povodcu, na plažo ne sme. "So kampi, kjer je za psa potrebno plačati še več," dodaja lastnik.

V Straškem za psa devet evrov

Res je. V Slovencem zelo priljubljenem kampu Straško na Pagu za bivanje psa v glavni sezoni na dan plačate devet evrov, kar je skoraj dvakrat toliko kot za otroka do 12 let in skoraj toliko, kot za bivanje na dan plača odrasla oseba.

"Če vam ni všeč, pojdite drugam"

"Cenik, po katerem zaračunavamo storitve v kampu, je uraden in objavljen na naših spletnih straneh ter seveda dostopen na recepciji kampa vsem potencialnim gostom, ki se po preučitvi cenika odločijo, ali glede na ponujeno želijo bivati v našem kampu ali ne," so nam glede cene sporočili iz Hadrie d.o.o., ki upravlja kamp.

Dostop na plažo je hišnim ljubljenčkom omogočen v določenih delih kampa, glede na hišni red pa morajo psi biti ves čas privezani in nositi tudi nagobčnik."Če se gosti hišnega reda ne držijo, jih uprava kampa lahko po opozorilu zaprosi, da zapustijo kamp in jim skrajša nadaljnje bivanje," še dodajajo v upravi.

Bivanje psa dražje kot bivanje otroka

Po pregledu cen kampov na hrvaški obali smo ugotovili, da je bivanje psa praviloma dražje od bivanja otroka do 12. leta. V Kampu Valamar na Krku, na območju, kjer je bil včasih priljubljeni naturistični kamp Politin, bivanje psa dnevno stane šet evrov, bivanje otroka pa 4,80 evra. V Njivicah na Krku je dnevna cena za psa pet evrov, za otroka štiri evre in pol. 

Presenečeni tudi sami

"Take cene so normalne, če pes biva v kampu, je zanj treba plačati. Vsi so dobrodošli," pravijo na recepciji kampa San Polo Bale v bližini Rovinja. Nad ugotovitvijo, da bivanje psa stane več kot bivanje otroka, so bili presenečeni tudi sami. "Cene določa uprava." Za hišnega ljubljenčka je v glavi sezoni treba plačati 4,70 evra na dan, za otroke med petin in 12. letom pa 4,40 evra..

V Baldarinu le tri evre

Sprejemljivo ceno za štirinožne prijatelje smo našli v naturističnem kampu Baldarin na Cresu, kjer za psa dnevno v glavni plačate tri evre, za otroka med tretjim in sedmim letom 2,90 in za mlade  do 13 leta 5,80 evra.

V Baldarinu imajo psi iste pravice, kot v drugih kampih, morajo biti privezani, med sprehodom na povodcu, dostopajo lahko do določenih plaž, ne smejo v sanitarije. V vsakem kampu je nekaj posebnih tušev, kjer lahko svojega štirinožca stuširate.

V Avstriji od tri do tri evre in pol

Podobne cene, od treh evrov do štirih evrov,  so v avstrijskih kampih, kjer pa so tudi sicer cene kampov precej nižje kot na Hrvaškem.

 

 

 

 

 

 

V Italiji tudi brezplačno

V severnem delu Italije, v kampih, ki so večinoma zgrajeni okoli vodnih parkov, bivanje domačih ljubljenčkov ni dovoljeno, v osrednji Italiji za pse v kampih zaračunavajo med štiri in sedem evrov, medtem ko psi na jugu Italije ter, na Siciliji, lahko bivajo tudi brezplačno.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

 

Vsebine s področja počitnic in potovanj tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 24
  • Papaja Popi 06:37 01.julij 2015.

    Tudi Dolfi je imel svojega psa zelo rad......................................

  • Papaja Popi 06:37 01.julij 2015.

    Tudi Dolfi je imel svojega psa zelo rad......................................

  • Papaja Popi 06:36 01.julij 2015.

    In Slovenceljni še kar hodimo v lepo njihovo