Slovenija
38 ogledov

Za selitve milijon evrov

Karl Erjavec Anže Petkovšek
Karel Erjavec. Ni še razkril, katera veleposlaništva bo zaprl, a že išče “najugodnejši” selitveni servis.

Razpis. Na portalu javnih naročil je ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ), ki ga vodi Karl Erjavec, v sredo objavilo, da išče selitveni servis. V dveh letih naj bi za selitve in dostave pošiljk na diplomatska predstavništva in z njih porabili milijon evrov (brez DDV). Katera veleposlaništva se bodo zapirala, uradno ni bilo znano niti v četrtek po seji vlade, ki se je seznanila z analizo MZZ.

Prav tako to (še) ni navedeno v razpisu. Neuradno pa se že nekaj časa govori o veleposlaništvih v Lizboni, Dublinu in Skandinaviji ter konzulatu v New Yorku.

Selitve veleposlanikov

“MZZ te storitve potrebuje za selitev diplomatsko-konzularnih predstavnikov, dostavo diplomatskih in drugačnih paketnih pošiljk, dostavo in vračilo umetniških del, ki se pošiljajo, ter selitev opreme in pohištva za potrebe MZZ po Sloveniji in v tujino,” piše v razpisu.

Na MZZ pa pojasnjujejo, da storitve špedicije in selitvenega servisa zdaj zanje opravlja Schenker, s katerim so imeli lani “po okvirnem sporazumu za 422.893 evrov plačil”. Supervizor pa razkriva, da je ta družba od leta 2003 do zdaj s posli za MZZ zaslužila že 3,6 milijona evrov. Kot dodajajo, razpis objavljajo, ker poteče obstoječi sporazum.

Podrobnosti o javnem naročilu si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 2