Slovenija
14 ogledov

Za silvestrovo v zaporu?

Ivan Zidar. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Čista lopata. V naslednjih dneh naj bi končno prejeli sodbo, ki jim je bila izrečena že konec marca. Urnik.Če bi bilo vse v povprečnih rokih, bi lahko Zidar, Črnigoj in Tovšakova že silvestrovali v zaporu.

Čista lopata. Nekdanjim šefom treh največjih gradbenih podjetij Ivanu Zidarju, Hildi Tovšak in Dušanu Črnigoju bodo v naslednjih dneh s sodišča le poslali pisno obsodilno sodbo, ki jim je bila izrečena pred dvema mesecema.

Konec marca so bili obsojeni na zaporne kazni zaradi podkupovanja državnega uslužbenca, vsi trije pa so takoj napovedali, da se bodo zoper sodbo pritožili. Če bo višje sodišče sodbo in kazni potrdilo ter odločalo v povprečnem roku, bi lahko zaporne kazni začeli služiti že konec leta.

Od prejema sodbe bodo imeli 15 dni za pritožbo, kar pomeni, da bodo njihove pritožbe na ljubljanskem višjem sodišču dobili sredi junija. Lani so tam za reševanje pritožbe v povprečju potrebovali le dobre tri mesece. "Če bi bile pritožbe vložene sredi junija in bi višje sodišče odločilo v največ pol leta, bi sodba postala pravnomočna konec leta. Če bi bile izrečene kazni v celoti potrjene, bi jih verjetno že kmalu zatem pozvali, naj pridejo v zapor na prestajanje kazni," pojasnjujejo kazenski pravniki.

Komentarjev 12