Slovenija
18 ogledov

"Za Slovenijo so edina rešitev predčasne volitve"

Klavzura SD Reševalni pas/Twitter
Predsednik SD, Igor Lukšič je izpostavil, da "ni čas za kupčkanje znotraj obstoječih političnih razmerij".

Ob robu klavzure Socialnih demokratov, na kateri so se pogovarjali predvsem o aktualnem delu v stranki, pa tudi o programskih vsebinah za julijski programski kongres, je predsednik SD Igor Lukšič izpostavil, da mora trenutna vlada kljub politični krizi izpeljati zastavljene projekte. Kot prednostne naloge vlade je naštel postopek ratifikacije pristopne pogodbe za vstop Hrvaške v Evropsko unijo, sprejetje sprememb ustave glede referendumske ureditve in sprejetje delovne zakonodaje oziroma reforme trga. Zastavljene cilje naj vlada izpelje do julija, nato naj bodo prečasne volitve.

Lukšič je prepričan, da je Slovenijo potrebno očistiti, to pa je po njegovem mnenju edino možno s predčasnimi volitvami. Kot so v stranki zapisali na Twitterju, "morajo to spoznati tudi druge stranke, saj sedaj ni čas za kupčkanje znotraj obstoječih političnih razmerij," . Po Lukšičevem mnenju je treba oblikovati "novo večino, ki bo hkrati družbeno večina".

Zavzel se je tudi, naj ljudje povejo, kdo naj vodi Slovenijo v prihodnje.

Možni tudi konstruktivna nezaupnica in ustavna obtožba

Za vse scenarije imajo pripravljen odgovor in reakcijo, je dejal predsednik SD in dodal, da so že sprožili postopke izdelave volilnega programa. Konkretnih korakov sicer še ni napovedal. Konstruktivna nezaupnica in ustavna obtožba sta po ustavi tudi možni, je dejal Lukšič, "vendar se za to ne ogrevamo".

Predčasne volitve so po mnenju predsednika SD najprej v rokah premiera Janeza Janše. Večine za predčasne volitve pa po Lukšičevi oceni zdaj ni.

Komentarjev 14
  • ennanova 11:22 20.januar 2013.

    Cena korupcijeMedtem ko čakamo, da morda pade vlada, se splača opomniti na naslednje: Cena zdaj dokazanega kršenja zakonov v dveh najbolj odmevnih primerih ter globlje sistemske korupcije, ki se politikom sploh ne zdi problematična (ker pač izvira iz načina, ...prikaži več kako se pri nas nasploh dela stvari), jehttp://za-misli.si/kolumne/uros-crnigoj/742-cena-korupcije

  • privat 10:41 20.januar 2013.

    Vsaj en pameten...hočemo poštene,odgovorne,ponosne,revne politike !!

  • dragec 07:31 20.januar 2013.

    Kaj pa je naredu tvoj JJ v obdobju 2004 - 2008, malenkost - ustvaril je tajkune, začel z razpadom gradbeništva, spodbujal cerkev v kraji, skratka - uničeval in vladal - in to je tvoj ljubimec - zatakni ga v rit ...prikaži več in ga pelji na smetišče zgodovine