Slovenija
228 ogledov

Za službo na Elesu le Brščič in še eden

Bernard Brščič Saša Despot
Strankarsko. Direktor, član SDS, je v državnem podjetju zaposlil sekretarja iz Janševega kabineta.

Na razpis, s katerim je Eles kot svetovalca direktorja zaposlil Bernarda Brščiča, se je poleg njega prijavil le še en kandidat. Poznavalce to preseneča, saj razpis ni zahteval nobenih specifičnih znanj, le pet let delovnih izkušenj. Med zahtevami so bili namreč sedma stopnja izobrazbe tehnične ali družboslovne smeri, znanje angleškega jezika in vozniški izpit.

Na zavodu za zaposlovanje (ZRSZ) je bilo na včerajšnji dan 7.504 prijavljenih z univerzitetno izobrazbo, še več kot tisoč pa z bolonjskim magisterijem, magisterijem ali doktoratom. Na Elesu pravijo, da je bil razpis na ZRSZ objavljen 19. marca in odprt pet delovnih dni. Brščič kot svetovalec direktorja za mednarodno sodelovanje na Elesu dela od 1. maja.

Spomnimo, Brščič je bil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, v službo na Elesu pa ga je vzel takratni direktor Vitoslav Türk, ki je član SDS.

Pred zaposlitvijo v Janševem kabinetu je bil asistent na ekonomski fakulteti, a se tja ni mogel vrniti, saj je imel "v pogodbi o izobraževanju /.../ določene obveznosti, ki jih /.../ v postavljenih rokih ni izpolnil". Za četrto izvolitev v naziv asistenta namreč ni izpolnjeval pogojev, saj ni pridobil doktorata znanosti. "Brez habilitacije sodelovanje v pedagoškem procesu ni mogoče," pravijo na ekonomski fakulteti.

Komentarjev 2
  • nina 12:37 21.maj 2013.

    Saj ni res pa je saj to se ne zdi normalno niti nepismenim kaj šele ,da imaš kakšno izobrazbo.V Sloveniji bo treba uvesti zakone divjega zahoda,če ne smo ga nasrkali.

  • ennanova 08:42 21.maj 2013.

    Tovšakova na begu, mi ujetniki te državeTako, da vsaka najmanjša procesna napaka, pa bodisi le pravopisna, lahko povzroči padec celotnega procesa. A to velja le za »velike«; in takih ni malo v naši državi. V posmeh vsem poštenim državljankam ...prikaži več in državljanom, ki s trdim delom ne pridejo skozi mesec ali še hujehttp://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/986-tovsakova-na-begu-mi-ujetniki-te-drzave