Slovenija
35 ogledov

Za stanovanja nobenega zanimanja

slovenija 23.10.13. objekti Rezidenca Lucija, pri Portorozu, lastnik podjetje Ga Suzana Kos
Znova neuspešna dražba nepremičnin propadlega Kraškega zidarja. Kriza na trgu se stopnjuje.

"Korekcija cen bo nujna, saj se kriza na trgu nepremičnin le še stopnjuje," je pred prvim krogom dražb nepremičnin napovedala Simona Goriup, stečajna upraviteljica Kraškega zidarja. Prodaja nepremičnin propadlega gradbinca se je začela jeseni, a doslej ni bila uspešna nobena. Neuspešna je bila tudi včerajšnja dražba desetih stanovanj in 27 pripadajočih parkirišč Rezidence Parka Lucija. V njej je 109 stanovanj, gre pa za največji nepremičninski projekt podjetja Gasspar zakoncev Gašpar Mišič. "Ta, ki so bila na dražbi, nas niso zanimala, saj imamo drugačne načrte, naša pa so ali prodana ali v najemu," pravi Tatjana Celarc, življenjska sopotnica Gašparja Gašparja Mišica.

Stečajna masa Kraškega zidarja je 56 milijonov evrov, priznanih terjatev je za 187 milijonov. Terjatve v višini treh milijonov evrov je v stečajno maso prijavilo tudi podjetje Gasspar, a jih je stečajna upraviteljica prerekala. Proti podjetju Gasspar je bila sicer še pred stečajem vložena tožba v višini 1,3 milijona evrov, pri kateri bo gradbinec v stečaju vztrajal.

 

Komentarjev 1
  • Oxxo 09:26 24.oktober 2013.

    Sem pogledal za koliko so prodajali... 2-sobno stanovanje, 1 m2 = 5.300 - 5.600 eur (BREZ DDV)Za 350.000 - eur si človek postavi že lepo hiško... za to res ne rabi Mišiča.