Slovenija
107 ogledov

Občinska taksa za tale stol? Jok brate!

Trgovina Gion Trgovina Gion
Trgovino Gion iz Maribora je včeraj obiskala prijazna gospodična iz mariborske komunalne inšpekcije in jih opozorila, da morajo za stol z rožami in laterno pred trgovino plačati takso, ker uporabljajo občinsko zemljišče.

Lastnika Rudija Brezovnika je zadeva razjezila in je sliko prilepil na županov Facebook profil, kar je povzročilo manjši vihar. "Hotel sem opozoriti, kakšne nebuloze se gremo, na drugi strani pa gre mesto v maloro. Odziv je bil res velik, klicali so me tudi nekateri občinski svetniki,“ je za naš portal povedal Brezovnik. 

Na občinskem samo dve nogi stola

Trgovina Gion | Avtor: Trgovina Gion Trgovina Gion
"Za ceno se niti nisem zanimal, saj od tega nimam nič, to je dekoracija, ne pa reklama.  Poleg tega sem ugotovil, da je 90 odstotkov zemljišča, na katerem je bil stol, funkcionalno zemljišče stavbe, na občinskem sta bili le prvi nogi. Ampak vseeno sem ga umaknil in tja postavil klop, ki je malo ožja,“ pravi. Jezi ga tudi, da zabojniki za smeti, ki jih nekateri puščajo kar na ulici, torej na občinskem, pa tam ne bi smeli biti, nikogar ne motijo. 

Lahko bi nam dali en meter zastonj

"Na občini imajo nekoga na novo zaposlenega za strategijo razvoja. Lahko bi dali en meter od fasade brezplačno na voljo trgovinam. V vseh mestih to imajo, to dela ulice žive, ne vem sicer, koliko plačujejo, ampak v Mariboru, kjer je vsaka druga trgovina zaprta bi lahko to tistim, ki se še nekaj trudijo, omogočili zastonj,“ je še dodal Brezovnik. 

Komentarjev 30
  • ARBAJTER 23:51 25.januar 2015.

    Andrejček, tebi bi nabil davek na občinski zrak, ki ga dihaš.

  • andrejane 06:03 25.januar 2015.

    Kaj pa tiste reklame nad vrati, a ne segajo na občinsko?

  • kapibara 19:15 24.januar 2015.

    Če ima objekt dimni, mora ta po zakonu biti prgeldan od strani strokovne službe- dimnikarjev..