Slovenija
36 ogledov

Za svetovalca želijo natakarja s Fifa ali Uefa licenco

Zakaj mariborski občini problema ni uspelo rešiti v predpisanem roku treh let in Žurnal24 main
Mariborsko komunalno podjetje išče svetovalca poslovodstva, ki mora biti natakar, imeti pa mora tudi Fifa, Uefa ali primerljivo licenco.

Nipa, hčerinsko podjetje mariborskega komunalnega podjetja Nigrad, ki naj bi v kratkem podpisalo pogodbo s slabo banko za prevzem Športnega centra (ŠC) Pohorje, išče svetovalca poslovodstva. Razpis za prosto delovno mesto, ki ga je podisal Nigradov direktor Vladimir Krajcer, je bržkone prirejen za znano osebo, saj so pogoji, ki jih mora kandidat izpolnjevati zelo nenavadni. Biti mora natakar, imeti mora Fifa, Uefa ali primerljivo licenco, obvladati pa mora tudi angleščino, nemščino in ruščino. Izbrancu obljubljajo službo za nedoločen čas.

Šef Nigrada: "V razpisu zgolj minimalni standardi izobrazbe"

Krajcer na vprašanje ali je razpis pripravljen za točno določeno osebo ni odgovoril. Pojasnil je le, da so v podjetju Nipa zaznali nezadovoljstvo delavcev, ki so ključni za uspešno vodenje ŠC Pohorje. Po njihovih informacijah naj bi želeli prekiniti delovno razmerje, nekateri pa naj bi podjetje že zapuščali. Ker ima Nipa sklenjeno predpodogodbo za najem ŠC Pohorje, so začeli s postopki zaposlovanja delavcev. 

Direktor Nigrada še poudarja: "V razpisu so razpisani zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi kompetentni sedanji zaposleni ŠC Pohorje, ki so podobne naloge opravljali že do sedaj in katerih prijave tudi pričakujemo. Potrebno je namreč takoj nadaljevati z eno od glavnih dejavnosti ŠC Pohorje, če želimo najeto infrastrukturo upravljati kot dober gospodar. Pri odločitvi za zaposlitev bodo tako prevladovale specifične izkušnje kandidatov, brez katerih najete infrastrukture podjetja ni mogoče uspešno upravljati tržiti."

Komentarjev 4
  • Simonitti 07:22 31.julij 2014.

    "brez katerih najete infrastrukture podjetja ni mogoče uspešno upravljati tržiti"..Na 3-letni gostinski šoli se res veliko naučijo o menedžmentu in trženju.

  • Domačin 22:32 30.julij 2014.

    G. Ferk iz Arene?

  • Žurnalček 16:49 30.julij 2014.

    Tagale direktorja je potrebno poslati na DOB z minimalnim standardom !