Svet > Hrvaška
512 ogledov

Za trajekt odslej nakup tudi preko spleta

Trajektna linija v splitski luki Ivo Cagalj/PIXSELL
Konec maja je začel veljati sezonski red plovbe, ki vključuje dražje karte kot izven sezone.

Čakanje v vrsti za nakup karte pred vstopom na trajekt postaja stvar preteklosti. Hrvaški ladijski prevoznik Jadrolinija napoveduje možnost nakupa kart preko spleta, ki jih je bilo do sedaj mogoče kupiti le za vožnjo s katamaranom.

"Gre za nadaljevanje projekta e-Jadrolinija - Jadrolinija po meri potnika, v sklopu katerega so bile pred tem že uvedene kartice za otočane, nato pa kartice Jadrolinija2Go za preostale uporabnike storitev z možnostjo odprtja predplačniškega računa," so za medije povedali na Jadroliniji.

Jadrolinija, ki je leta 2012 za 20 odstotkov podražila vse storitve, za zdaj povišanja cen ne napoveduje. V petek, 29. maja pa je že uvedla sezonski red plovb, ki vključuje višje cene ladijskih storitev kot v ostalih mesecih, in bo veljal do 27. septembra.

Za najdaljšo vožnjo 98 evrov v eno smer

Za štiričlansko družino z dvema otrokoma in osebnim avtomobilom bo za plovbo med Splitom in otokom Lastovo, ki je ena najdaljših prog ladijskega prevoznika, potrebno odšteti 734 kun (98 evrov) za pot v eno smer. Cene enosmerne karte za štiričlansko družino.

Karte za trajekt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Družba kuje dobičke

Hrvaška ladijska družba je v lanskem letu zvišala promet za približno tri odstotke, komercialne prihodke pa za pet odstotkov glede na leto prej. Lanski dobiček je znašal 8,2 milijonov kun ali nekaj več kot milijon evrov. "Nadaljevanje pozitivnih trendov pričakujejo pričakujemo tudi letos," so pred začetkom sezone sporočili iz družbe. Kot je povedal predsednik uprave Jadrolinije Alan Klanac, so imeli od začetka leta do danes na hrvaških ladijskih linijah za pet odstotkov več prometa kot v enakem obdobju lani.

Za 9. junij napovedana stavka

Kljub dobrim poslovnim rezultatom se plače zaposlenih niso spremenile od leta 2008, zato je neodvisni sindikat pomorščakov na potniških ladjah na Hrvaškem za 9. junij napovedal stavko pred poslopjem družbe na Reki ter v preostalih dalmatinskih trajektnih pristaniščih.

Predsednik uprave zatrjuje, da ni razlogov za stavko ni, saj v 70-letni zgodovini družbe izplačilo plač nikoli ni zamujalo. Kot neodgovorne je ocenil namere o blokadi ladijskega prevoza, saj bi s tem "povzročili le jezo potnikov na delavce Jadrolinije".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.