Svet
302 ogledov

Za umor 14-letne Tijane Jurić 40 let zapora

tijana juric 24sata
Srbijo je julija lani pretresal umor 14-letnega dekleta. Ubil jo je mesar, ki bo za svoje dejanje 40 let preživel za rešetkami, je danes odločilo sodiščev Subotici.

Truplo 14-letnice so julija lani našli natanko 13 dni potem, ko so njeno iskanje sprožili prestrašeni starši. Policiste je preiskava privedla do 34-letnga mesarja Dragana Đurića, ki je med zaslišanjem priznal svoje dejanje in policiste tudi odvedel do trupla najstnice. Potem ko jo je ugrabil, jo posilil in ubil, je njeno telo skril v grobu na lokalnem odlagališču smeti.

Višje sodišče v Subotici je danes potrdilo 40-letno zaporno kazen zoper morilca, ki je vse od policijskega zaslišanja v priporu.

Iskal informacije o razpadanju trupla

Tik pred izrekom odločitve sodišča se je na srbskih portalih razširila vest, da je morilec po svojem okrutnem dejanju najprej na domačem računalniku preko spleta iskal informacije, koliko časa razpada človeško truplo. Ker ni našel informacij o tem, je v iskalnik vtipkal vprašanje, koliko časa razpada živalsko telo, je novinarjem povedal Tijanin oče Igor Jurić, ki je ves čas spremljal preiskavo o smrti svoje hčerke.

Visoka zaporna kazen za njenega morilca mu sicer daje moralno zadoščenje, vendar hčerke mu to, da je zadoščeno pravici v smislu zaporne kazni, venarle ne more vrniti. 

PREBERITE TUDI: 

Komentarjev 1