Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Za umor sina dobrih 20 let zapora

(Slika je simbolična.) Sutterstock
Tragični primer lanskega julija; 63-letni oče je zabodel 38-letnega sina, ki je sicer po napadu uspel pobegniti do ceste, kjer se je zgrudil in umrl.

Nasilje v družini konec lanskega julija. 63-letni oče je pred očmi mladoletnega vnuka zabodel 38-letnega sina. Dogodku je bila priča tudi njegova partnerka. Napadeni je pobegnil od nasilnega očeta, vendar uspelo se mu je oddaljiti le nekaj metrov, nato pa se je zgrudil in umrl. Na pomoč so prihiteli sosedje, ki so ga oživljali, vendar zaman.

Pod vodstvom sodnice Andreje Lukeš je včeraj senat storilca obsodil na enotno kazen 20 let in osem mesecev zapora. Tožilka Metka Zupanc je z izrečeno kaznijo zadovoljna, zagovornik obdolženca Darjan Lampič pa napoveduje pritožbo.

Tožilka je sicer na predobravnavnem naroku v zameno za priznanje Bezjaku ponudila 21 let in deset mesecev zapora, zato je imela ob koncu glavnih obravnav pripravljen predlog za še precej strožjo kazen, a na koncu je pretehtalo današnje pričanje izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča. Ta je potrdil, da je obdolženi sina umoril v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi močne vinjenosti in možganske okvare.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 11:14 10.januar 2017.

    Očitno je alkohol še vedno olajševalna okoliščina.