Slovenija
14 ogledov

Za uradnike že, za policiste pa še ne

Ministrica Irma Pavlinič Krebs za uradnike v 
Kopru že išče prostore; očitno se Žurnal24 main
21 milijonov evrov. To je vrednost naložbe vlade v nove prostore koprskih državnih uradnikov.

Koper. Državni organi (davčni urad, upravna enota, geodetska uprava in vse inšpekcijske službe) bodo po novem delovali na eni lokaciji. Medtem ko se iskanje nove stavbe za koprske policiste še ni začelo, pa smo izvedeli, da sta na javni razpis za nove prostore državnih uradnikov – ta gradbeniški posel je vreden dobrih 21 milijonov evrov – prispeli dve prijavi; oddali sta ju Hypo Leasing in IP Obala. "Postopek še ni končan. Prostori, v katerih zdaj deluje Upravna enota Koper, niso primerni, ker nista zagotovljeni ustrezna potresna varnost in konstrukcijska stabilnost objekta, poleg tega organi delujejo na različnih lokacijah," so poudarili ob tem na ministrstvu za javno upravo.

Poslanec SLS Gvido Kres pa je ministrico Irmo Pavlinič Krebs povprašal, kako bo naložbo sploh plačala. "Ker je približno 60 odstotkov prostorov v najemu, se bodo sredstva, ki so zdaj namenjena najemninam, namenila za postopni odkup nepremičnine (leasing). Preostanek se bo financiral iz državnega proračuna v obdobju 15 let," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.