Slovenija
17 ogledov

Za vikend še vremensko opozorilo

dež Saša Despot
Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo ponekod v severovzhodni Sloveniji v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Že jutri tudi dež.

"Jutri bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, več in pogosteje pa večinoma le na severozahodu. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem,# so zapisali na agenciji za okolje in ob tem izdali opozorilo.

Opozorilo zaradi močnega vetra

V drugem delu noči na nedeljo bo namreč pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo ponekod v severovzhodni SLoveniji v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Kot so pojasnili na agenciji, bo veter jutri zgodaj dopoldne že oslabel. 

Popoldne precej toplo

Danes popoldne bo še jasno, le v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo zmerno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. V večjem delu države bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem in v vzhodnih krajih do 14 stopinj C.

Teden se bo začel z dežjem

V ponedeljek bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, čez dan pa se bodo padavine razširile še nekoliko bolj proti Koroški. Meja sneženja bo med 1000 in 1400 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

V torek bo oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodu krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodnik.

dezurni@zurnal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.