Slovenija
11 ogledov

Za vlado preveč bolan, za Pahorja ne

vlada Anže Petkovšek
Današnja seja vlade naj bi se zamaknila zaradi bolezni zunanjega ministra, a se je ta danes udeležil konference, ki jo gosti predsednik republike.

Čeprav je še včeraj veljalo, da so današnjo sejo vlade, na kateri naj bi odločali o paketu ukrepov glede Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), prestavili zaradi bolezni zunanjega ministra Karla Erjavca, se ta danes očitno počuti že bolje. Opazili smo, da se je Erjavec udeležil konference "Slovenija 2030" o prihodnosti miru in varnosti, ki jo gosti predsednik republike Borut Pahor.

Pred sejo vlade bo koalicija še govorila

Ali še vedno velja pojasnilo, da je seja vlade odpadla zaradi bolezni Erjavca, smo vprašali tudi urad za komuniciranje, kjer so nam odgovorili, da bolezen Karla Erjavec ni bilo uradno pojasnilo za prestavitev seje vlade. Neuradno naj bi se seja vlade zamaknila, ker se je želela koalicija še prej pogovoriti. Spomnimo pa, da bi ukrepih morali morali odločati že prejšnjo sredo, a naj bi jo na današnji dan prestavili zaradi bolezni gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

 

Vlado bo prehitelo računsko sodišče

Kot vse kaže bo vlada tako morala pri svojih odločitvah upoštevati tudi poročilo računskega sodišča o nepravilnostih na slabi banki, ki ga je sodišče napovedalo za jutri. Vlada naj bi sicer o ukrepih odločala šele v četrtek. 

Kot smo že poročali, naj bi računsko sodišče ugotovilo številne nepravilnosti pri porabi denarja. Po naših informacijah so ugotovili precejšen razkorak med učinkovitostjo poslovnih odločitev, ki jih sprejemajo vodstvo banke, njihovi zunanji svetovalci in ostali uslužbenci ter višino denarnih prejemkov, s katerimi so za poslovne odločitve plačani.

Njen prvi mož Torbjörn Mansson se je na ugotovite do katerih je prišel Žurnal24 že odzval in povedal, da "DUTB res ne izpolnjuje nekaterih določil iz zakona, a je za to kriva država. Morali bi ustanoviti sklad za stabilnost bank, a ga nismo, ker se je vlada odločila, da bo banke dokapitalizirala neposredno, torej mimo nas".

Komentarjev 7
  • mph 18:22 03.marec 2015.

    Zadnje štiri črke zadnje besede v tvojem stavku veljajo. :-)

  • mph 18:22 03.marec 2015.

    Khm, se bo moral najprej vpisat v 4. razred osnovne šole, če bo hotel kaj imeti od dodatnega osnovnošolskega izobraževanja. Verjetno je prekinil šolanje takoj, ko se je naučil sestavljat besede iz črk.

  • bodica 17:04 03.marec 2015.

    Pajac - klovn!!!!!!!!!!!!!!!!!!