Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Za volanom mladoletnik brez izpita in še pijan

policija Anže Petkovšek
Sinoči okrog 22. ure so ljubljanski policisti s strani voznikov prejeli obvestilo o vozniku, ki je na Celovški cesti v Ljubljani kršil cestno prometne predpise.

Policisti so po prejetem obvestilu vozilo izsledili na Tržaški cesti, kjer so ga tudi na predpisan način (modra luč in kratek zvočni signal) večkrat ustavljali. Voznik na znake policistov ni ustavil, temveč je z vožnjo, med katero je kršil cestno prometne predpise nadaljeval v smeri proti Vrhniki.

Policisti so zato uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil oziroma stinger.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilo znamke Citroen Xsara vozil mladoletnik, brez vozniškega dovoljenja, prav tako je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l, na vozilu, ki je bilo registrirano, pa ni imel nameščenih registrskih tablic.

Med postopkom mu je bila zasežena tudi manjša količina (dva zvitka) prepovedane droge.

Policisti so vozilo zasegli, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil tudi  v smeri sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:41 19.januar 2017.

    Policija nadaljuje zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje . Kako pa boste dokazali kršitelju kaznivo dejanje NEVARNE VOŽNJE ? Kdo bo pričal ? Spomnim se kršitelja iz Dolenjske ,ki ste ga obravnavali 180 krat zaradi ...prikaži večdi enakih kršitev kaznivega dejanja . Še danes je zunaj in lahko ponovi kaznivo dejanje .