Slovenija
183 ogledov

Pijani Gašpar Mišič ostal brez vozniške

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Ponoči so koprski policisti ustavljali pijanega voznika. Gašpar Gašpar Mišič dogodek obžaluje.

Koprski policisti so ponoči okoli 3.30 v Luciji ustavljali osebno vozilo, voznik pa ni upošteval njihovih znakov. Ko se je ustavil, so v postopku ugotovili, da je vozil 47-letni domačin. Po poročanju Radia Koper naj bi za volanom sedel Gašpar Gašpar Mišič, predsednik uprave Luke Koper.

Odvzeli so mu vozniško

Kot je zapisano v policijskem poročilu, je voznik napihal 0,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Ker naj bi bil Gašpar Mišič tudi precej glasen in ker ni upošteval ukazov policistov, mu sledi še obdolžilni predlog.

Obžaluje dogodek

Gašpar Mišič je "neljubi dogodek, ki ga iskreno obžaluje," priznal in poudaril, da se mu je tovrstni pripetljaj zgodil prvič. "Z vso odgovornostjo lahko zatrdim, da nikakor ne bi sedel za volan, če ne bi bil prepričan v svoje vozniške sposobnosti. Ne želim polemizirati glede izida testa vinjenosti, vendar rezultatu pripisujem tudi dejstvo, da zaradi bolezni že več dni jemljem močna zdravila.
Zaradi službenih obveznosti sem veliko na poti, udeleževati se moram dogodkov tudi izven kraja bivanja, zato sem toliko bolj izpostavljen nevarnostim na cesti," je povedal in dodal, da so prav zaradi tega prejšnji teden v družbi zaključili z razpisom izbora profesionalnega voznika in skrbnika voznega parka, kar je v poslovnem svetu povsem običajna praksa. "Za konec bi dodal, da se živemu in aktivnemu človeku lahko marsikaj zgodi, na žalost tudi manj prijetni dogodki, kakršen je bil včerajšnji."

Popovič: Nisem bil zraven

Po informacijah Radia Koper naj bi Gašpar Mišič v družbi koprskega župana Borisa Popoviča praznoval pravoslavni božič, kar pa je Popovič danes zanikal. Medijem je na sodišču, kjer se je udeležil naroka, povezanega z domnevnimi nepravilnostmi z občinskimi parcelami, povedal, da je dan preživel v družbi sinov na tenisu. Prav tako je zatrdil, da nikoli ni praznoval pravoslavnega božiča.

Gašpar Mišič je zjutraj sicer prišel v službo, saj se je srečal s kitajskim veleposlanikom, prisoten pa je bil tudi Popovič. Ta je sestanek zapustil, da se je udeležil naroka, nato pa se namerava vrniti. Povedal je, da je za incident z Gašparjem Mišičem slišal, da pa se z njim zaradi visokega obiska še ni utegnil pogovoriti.

Hitre jeze

Da je Gašpar Mišič hitre jeze, je pokazal že pred leti, ko se je sprl s takratnim piranskim županom Tomažem Gantarjem. Župana je pljusknil s kozarcem vina, ki ga je imel v rokah. Več o tem dogodku lahko preberete tukaj.

Komentarjev 48
  • Boris Kus 20:29 08.januar 2014.

    Kako je lahko vozil službeni avto podjetja v državnem podjetju pijan in pod vplivom zdravil. Kaj bi se zgodilo zaposlenemu v pristanišču če bi bil v službi pijan? Kdo si upa naredit nekaj kar je za nekoga napakica?

  • ennanova 08:50 08.januar 2014.

    Ko sem pijan, vozim boljeVerjetno tudi hitreje ter bolj nevarno zase in za druge, toda izjava GG-ja ne bi bila vredna piškavega oreha, če ne bi predstavljala dobrega simptoma družbenega okolja, v katerem živimo. Okolje je namreč zblaznelo, to ...prikaži več pa nujno zadeva čisto vsakega državljana in …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1388-ko-sem-pijan-vozim-bolje

  • Branko Brzin 20:03 07.januar 2014.

    bravo policisti ,čestitke ,ne daj bog da imate probleme z narejenimi MISLM