Svet
17 ogledov

Za vrtec prodal avto

Ivan Kovačić Ivana Ivanovic/PIXSELL
Omiški župan prodal audija za cisterno, zdaj prodaja škodo za vrtec.

"Prodal bom službeno škodo in s tem denarjem odprl vrtec," je za Slobodno Dalmacijo povedal župan Omiša Ivan Kovačić. "Teh slabih 20 tisoč evrov sicer ne bo dovolj, pomagalo pa bo zagotovo," je povedal župan, ki je v sedmih mesecih mandata minus v mestni blagajni s štirih milijonov evrov zmanjšal za slabega 1,3 milijona evrov. Prodal je že Audi, zdaj prodaja Škodo.

Plače ostale enake

Kovačić ni zniževal plač uradnikom, ker je izračunal, da bi tako prihranil le 65 tisočakov. Najprej se je rešil luksuznega audija, ki ga je "odkril" v voznem parku lokalnega gasilskega društva in s tem denarjem kupil cisterno, ki bo v poletni suši z vodo oskrbovala vasi in zaselke v zaledju. Župan zdaj prodaja avto škoda superb, ki ga je pred dobrim letom kupil njegov predhodnik. Odločil se je odreči tudi storitvam službenega voznika, prihranjeni denar pa bo namenil za ureditev majhnega vrtca v vasi Kučići. In kaj bo z voznikom? "Obljubil sem, da odpuščanj ne bo. Vozniku bomo poiskali drugo delovno mesto," je pojasnil Kovačić.

Najprej rezal pri sebi

Kovačić pa ni prvi "ki mu je mar za svoje mesto", hrvaški mediji pojejo hvalo tudi njegovemu kolegu iz Metkovića Božu Petrovu, ki mu je prav tako v sedmih mesecih mandata uspelo zmanjšati stroške v mestnem proračunu za 850 tisoč evrov, in sicer na račun zategovanja pasov. Najprej je sebi znižal plačo na slabih 500 evrov, da so nato na minimalni plači pristali tudi preostali mestni uradniki.

Župana sta na oblast prišla po "pravi mali civilni vstaji", piše Tportal. Njuna predhodnika sta mesti vodila16 oziroma 20 let.

Komentarjev 3
  • mirac 18:01 09.januar 2014.

    Vsaka čast. Pri nas se kaj takega ne bi moglo zgoditi. Še preveč imajo vsi, ki so na položajih, roke obrnjene k sebi. Ko bi se le zgledovali po takih.

  • slajan 17:10 09.januar 2014.

    Župan v Pivki Robert Smrdelj pa bi v takem primeru odprl muzej (trenutno ima že dva: muzej vojaške zgodovine in muzej presihajočih jezer) ali pa vodomet, spomenik samemu sebi itd.....

  • sprehajalec 13:52 09.januar 2014.

    Pri nas bi ostali župani hitro počistili s takšnim županom.