Šport > Nogomet
31 ogledov

"Za vse tiste, ki ne vedo, kdaj utihniti"

El Clasico, Cristiano Ronaldo EPA
Sobotni Clásico je poskrbel za veliko dozo samozavesti igralcev madridskega Reala, Barcelona pa bo skušala srečanje čim hitreje pozabiti.

Madridski Real je po sobotni zmagi pri Barceloni (1:2) še vedno tretji na prvenstveni lestvici. Za vodilnimi Katalonci ima sedem točk zaostanka, za točko mu beži mestni tekmec Atlético.

Kljub temu pa so imeli v taboru "belega baleta" več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo, uspelo jim je namreč ubiti več muh na en mah.

Madrid je ustavil niz neporaženosti Barçe pri 39 tekmah, štirimi manj od svetovnega rekorda. Nepričakovana zmaga Reala, ki je jeseni proti rivalom doma klonil s kar 0:4, je prišla na slovesu od ene največjih legend Barcelone - Johana Cruyffa, ki so ga na Camp Nou počastili na več načinov: s komemoracijo, koreografijo, aplavzom v 14. minuti in v drugem polčasu tudi z vodstvom z 1:0. Toda furiozen zaključek gostov, ki so ob zadetku Cristiana Ronalda prek Portugalca zadeli še prečko in bili ob sporno razveljavljen gol Garetha Bala, je pokvaril vzdušje.

Prav Ronaldo je v letošnji sezoni deležen številnih kritik, češ da zabija le "malim klubom". Zaradi vsega naštetega je bil Portugalčev sobotni zadetek še slajši, ob tem pa je njegov osebni rival Lionel Messi ostal brez svojega 500. gola v profesionalni karieri, ki bi bil ob tej priložnosti še toliko bolj odmeven.

Pepe: Govorili, da jih bomo dobili pet

"Cristianov gol je za vse tiste, ki ne vedo, kdaj utihniti. Madrid ima obvezo - zmagovanje. Navijači so si zaslužili to zmago zaradi vseh razočaranj. Pomembno je, da se bližamo našemu nivoju. Korak za korakom. Ne smemo pa misliti, da smo zaradi te zmage sedaj ne vem kaj ... Lepota nogometa je v tem, da se lahko zgodi karkoli, zato moramo ostati realni," je po srečanju dejal kapetan Reala Sergio Ramos, ki je bil v 84. minuti, tik pred odločilnim zadetkom Cristiana, izključen. 

"Če bi vedel, da bomo zmagali z desetimi, potem bi poskrbel, da bi bil izključen že v peti minuti (smeh, op. a.). Ta tekma bo zvišala našo samozavest. Trdo delamo, da bi naredili nekaj velikega, to je prava pot," je napol v šali dodal Ramos.

"Govorili so, da bomo dobili štiri ali pet golov proti Barceloni. Toda z desetimi igralci smo pokazali požrtvovalnost. Ko smo zaostajali z 1:0, se je zdelo nemogoče. Ta zmaga je za naše navijače," je po srečanju dejal branilec Reala Pepe, ki se zaveda, da je La Liga kljub sobotni zmagi praktično izgubljena. "Upamo na srečo v Ligi prvakov, da bi dosegli majski finale. Moramo se boriti za naše privržence, toda ostati na tleh in skromno upati na uspeh v Ligi prvakov."

Zidane: Moramo razmišljati o zmagovanju

Zinedine Zidane je na svojem prvem Clásicu zabeležil zmago, po srečanju je razkril, da ga je razveselila predvsem borbenost in enotnost njegove ekipe, ki jo je pred vodilnim zadetkom domačih nekajkrat rešil vratar Keylor Navas.

El Clasico | Avtor: EPA EPA
"Zadovoljen sem z vsem, posebej z rezultatom. Na začetku smo imeli težave, kar je normalno. To je težavno gostovanje. Všeč mi je bila igra mojih fantov. V obrambi in napadu. Ko vidiš enotno ekipo, da se igralci borijo eden za drugega ... To je najlepše za trenerja," je dejal Zidane in dodal, da mu ni bilo jasno, zakaj so sodniki razveljavili zadetek Bala v 80. minuti.

Francoz se v španskem prvenstvu še ni predal, a se zaveda, da bo Real do lovorike najlažje prišel v Ligi prvakov. "V ligi smo še vedno tretji, sedem točk za Barcelono. Sicer so še tekme, bomo videli. Toda moramo razmišljati o naslednji tekmi v Ligi prvakov (proti Wolfsburgu, op. a.), nato pa o treh točkah v prvenstvu. Moramo razmišljati o zmagovanju, to je ključno.

Enrique: Izenačenje je bolelo

Zidanov kolega na katalonski klopi Luis Enrique je obžaloval razplet obračuna. Z neuspehom proti najhujšemu tekmecu (in Enriquejevem bivšem klubu) se je končal Barcelonin niz 39 tekem brez poraza in svetovni rekorder v tej kategoriji ostaja torinski Juventus (43 tekem).

"Zgodilo se je, kar se na nogometni tekmi lahko zgodi. Madrid je bil v drugem polčasu osredotočen na hitre prehode in sprva smo kontrolirali situacijo. Izenačenje na 1:1 je bolelo in na žalost smo izgubili doma. Ne moremo izbirati, kdaj bomo izgubili. Moramo se spočiti, se dvigniti in pripraviti na tekmo Lige prvakov (proti Atléticu, op. a.).

Asturijec ni čutil dodatnega obžalovanja, ker je Real pokvaril slovo od Barcelonine legende - Johana Cruyffa: "Zame ta dan ne prinaša nič posebnega. Na komemoraciji (pred tekmo, op. a.) nisem bil, ker smo se pripravljali na srečanje. Seveda smo si želili dan obeležiti z lepim rezultatom, toda nogomet je čuden."

Strelec edinega sobotnega gola za Barcelono Gerard Piqué takoj po tekmah ponavadi komunicira z navijači prek aplikacije Periscope. Tokrat je Katalonec, ki zna pogosto razjeziti pristaše Reala, ostal brez besed. Tudi to priča o dejstvu, da je Blaugrana v soboto zvečer utrpela več kot zgolj navaden poraz. 

El Clasico, Real Madrid | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.