Šport
42 ogledov

Za zgodovino: Verbičev gol obšel svet

Benjamin Verbič Celje Zavrč najhitrejši gol Youtube (PrtSc)
Benjamin Verbič je v soboto na domači Areni Petrol proti Zavrču zabil svoj sedmi in osmi gol v letošnjem prvenstvu, s prvim se je vpisal v zgodovino slovenske Prve lige, saj ga je dosegel že v 11. sekundi.

Srečanje med Celjem in Zavrčem se je končalo z gladko zmago domačih (3:0), pot do slavja pa so si varovanci Simona Rožmana začeli tlakovati že v uvodnih sekundah. Celjani so krenili s centra, Mislav Oršić je podal na desno do Marka Jakolića, slednji pa je ostro podal pred vrata, kjer je nizek predložek za hrbet Marka Ranilovića pospravil Benjamin Verbič.

Prejšnji rekord Prve lige v kategoriji najhitrejšega gola sta držala Fabijan Cipot (Mura) in Vlado Milošević (Beltinci), oba sta zabila po 15 sekundah.

Drugi strelec in asistent lige

Celjski napadalec je nato v 23. minuti dosegel še svoj drugi gol, skupaj jih je v letošnji sezoni Prve lige TS zabil že osem in si na lestvici strelcev deli drugo mesto z Marcosom Tavaresom, enega več je zabeležil Luka Zahović. Verbič je tudi drugi asistent lige s šestimi podajami za gol, eno manj od Dareta Vršiča.

Otrok Celja, ki je v četrtek praznoval svoj 21. rojstni dan, si je z dobrimi predstavami prislužil tudi vpoklic v reprezentanco za prijateljsko tekmo s Kolumbijo, a je zaradi poškodbe ostal brez nastopa. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.