Slovenija
20 ogledov

Za zobozdravnike le pet specializacij

Zobozdravnik Saša Despot
Največ mest za družinske zdravnike in pediatre.

Zdravniška zbornica Slovenije je objavila razpis specializacij zdravnikov za potrebe javne zdravstvene mreže. Skupaj je razpisanih 242 mest, največ od tega za področje družinske medicine (49) in pediatrije (34). Po regijah je največ mest razpisanih za Ljubljano (71) in Maribor (43).

Za interno medicino in za urgentno medicino je v okviru razpisa na voljo po 17 mest, za anesteziologijo 15, za otorinolaringologijo in radiologijo po deset mest. Za ostale specializacije je razpisanih manj kot deset mest.

Prav tako je zbornica danes objavila razpis za potrebe znanega plačnika ter prvi razpis v letošnjem letu za potrebe javne zdravstvene mreže s področja dentalne medicine.

Za zobozdravnike le pet specializacij

Za dentalno medicino je razpisanih pet specializacij, in sicer po eno za čeljustno in zobno ortopedijo, oralna kirurgijo, otroško in preventivno zobozdravstvo, parodontologijo ter za zobne bolezni in endodontijo.

Razpisi bodo odprti do 3. aprila, javno odpiranje vlog bo potekalo 7. aprila.

Na zdravniški zbornici navajajo, da so pri izračunu mest upoštevali potrebe, ki so jih sporočili izvajalci javne zdravstvene mreže, število specialistov ob koncu preteklega leta, načrtovane upokojitve specialistov do leta 2020, prav tako so upoštevali načrtovane zaključene specializacije do leta 2020 ter mnenja koordinatorjev.

ZZS je pri razpisu dala prednost primarni ravni."S tem smo zadovoljni. Pričakujemo še za eno tretjino razpisanih specializantskih mest v jeseni. Razpis je usklajen s stroko," je povedala predsednica sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov pri zbornici Bojana Beovič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.