Svet
75 ogledov

Za županjo izvolili transkeksualko

indija EPA
Župansko mesto bo v Indiji prvič zasedla transseksualka.

Na županski položaj je bila v Indiji prvič izvoljenja transseksualna oseba. Madhu Bai Kinnar je na občinskih volitvah v Raigarhu v zvezni državi Chhattisgarh za 4500 glasov premagala tekmeca iz stranke Bharatiya Janata premierja Narendre Modija.

Doslej se je preživljala s plesom

35-letna Kinnar, pripadnica najnižje kaste Dalit, ki je bila nekoč znana kot kasta "nedotakljivih", se je do zdaj preživljala kot pevka in plesalka na vlakih. "Ljudje so pokazali vero vame. V tej zmagi vidim ljubezen in blagoslov ljudi. Po najboljših močeh bom poskušala izpolniti njihove sanje," je zagotovila.

Vrhovno sodišče priznalo tretji spol

Madhu Bai Kinnar je zmagala na volitvah devet mesecev po tistem, ko je indijsko vrhovno sodišče priznalo transseksualce kot tretji nevtralen spol. Transseksualci, ki jim v Južni Aziji pravijo "hijras", pogosto živijo na robu konservativne indijske družbe in nekateri se morajo zaradi tega ukvarjati s prostitucijo in beračenjem.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:36 06.januar 2015.

    Verjetno je "ona" pravilno glede na to da zgleda bolj žensko kot moško. Verjetno da je šlo originalno za moškega.

  • matermila 08:45 06.januar 2015.

    Je zagotovila,ali je zagotovil,ali je zagotovilo?Kako je pravilno,če vemo,da je tretjega spola?Ona,on,ali ono,kaj je zdaj?