Svet
10 ogledov

Zabava za zadnjega reševalnega psa

Bretagne Youtube
Za zadnjo kužko iz ekipe reševalnih psov, ki je sodelovala pri iskanju ponesrečenih po terorističnem napadu na ZDA, so v New Yorku pripravili posebno dobrodošlico.

Zadnji reševalni pes, ki je sodeloval pri reševanju ponesrečenih po terorističnem napadu 11. septembra 2001 v ZDA, je bil ob obletnici počaščen z izletom v ZDA in rojstnodnevno zabavo.

Štirinajst let nazaj je bila policistka iz Teksasa Denise Corliss poslana na prvo misijo s svojo novo partnerico - zlatim prinašalcem z imenom Bretagne.

V ekipi okoli sto reševalih psov

Pridružila se je ekipi okoli sto drugih iskalnih in reševalnih psov, ki so reševali ponesrečene iz ruševin porušenega World Trade Centra v New Yorku.

Od tedaj sta Bretagne in Corliss ves čas delale skupaj, pretekli mesec pa sta se vrnili v New York, da bi počastili 16 rojstni dan kužke.

Dobrodošlica s pasjo torto

V New Yorku so ji izrekli posebno dobrodošlico in jo odlikovali za pogum in trud. Medtem ko je bila nastanjena v Centralnem Park Hotelu, se prevažala z limuzino, je dobila tudi nove igračke, zapestnico in posebno pasjo torto.

Njena partnerica Corlisseva, je povedala, da sta bile obe pred 14 leti ob prihodu na prizorišče, kjer se je zgodil teroristični napad, popolnoma v šoku. "Nisem mogla verjeti, kakšna je razsežnost napada," je povedala. "Pogledala sem Bretagne in zdela se mi je pripravljena za delo." Misija se je po besedah Corlisseve po koncu akcije spremenila iz iskalne v misijo okrevanja. "Pri tem mi je pomagala, da sem prestala čas po napadu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.