Zdravje > Intima
11626 ogledov

Zabeležili povprečno dolžino penisa

Banane morajo biti ravno prav zrele. Žurnal24 main
Psihiatri iz Londona so analizirali 17 različnih raziskav in podali točne številke o povprečni dolžini ter obsegu moškega spolnega organa v mirovanju in v času erekcije.

“Je moj primerne velikosti?” Odgovor na eno najpogostejših moških skrbi prihaja s strani izjemno natančne raziskave objavljene v British Journal of Urology. Povprečna dolžina moškega spolnega organa v mirovanju je 9,16 centimetrov, v erekciji pa 13,12 centimetrov. Namen raziskave je bil podati natančne informacije, ki naj bi umirile negotovost moških, ki lahko vodi tudi v psihične probleme, piše italijanski Focus

Psihiter iz South London and Maudsley NHS Foundation Trust, David Veale je s sodelavci pregledal in analiziral 17 različnih znanstvenih raziskav, ki so bile opravljene na skupno 15.521 moških. Moški v razsiakvah so prihajali iz celega sveta, velikost spolnih organov pa so po standardiziranih postopkih merili zdravniki in ne pozamezniki sami. Znano je namreč, da so moški glede velikosti svojega spolnega organa pogosto preveč velikodušni.

Merili tudi obseg 

Statistika iz vzorca kaže, da je povprečna velikost penisa v fazi mirovanja 9,16 centimetra, z obsegom 9,13 centimetrov. V erekciji je penis v povprečju dolg 13,12 centimetrov, obsega pa ima 11,66. Izjeme od povprečja so zelo redke. Le pet odstotkov moških ima spolni organ v erekciji daljši od 16 centimetrov in le pet odstotkov ima krajšega od desetih centimetrov. Dolžino je treba meriti od sramne kosti do konice glavice penisa in izključuje kožne gube ali centimetre maščobe.

Raziskava je odgovorila tudi na nekatere stereotipe, ki se tičejo višine moških in njihovega geografskega porekla. V razsikavi niso zasledili večjih odstopanj med velikostjo penisa in poreklom moškega. Le dve raziskavi od sedemnajstih sta ugotovili majhno povezavo med velikostjo stopala in penisa. Niso pa potrdili povezave med višino moškega in med velikostjo spolnega organa.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.