Šport
57 ogledov

Zabil pet golov v devetih minutah

Robert Lewandowski EPA
Napadalec Bayerna je ob zaostanku z 0:1 na derbiju z Wolfsburgom vstopil s klopi in v manj kot desetih minutah zabil neverjetnih pet zadetkov.

Derbi državnih in pokalnih prvakov je imel uvod že pred tedni, ko je Wolfsburg po pokalni tekmi v pretekli sezoni dobil tudi superpokalni obračun z Bayernom. "Volkovi" so bili takrat boljši po izvajanju enajstmetrovk, tokrat pa so dvoboj na Allianz Areni bolje začeli rdeči - Mario Götze je osvojil veliko prostora in našel Thomasa Müllerja, ki pa je z močnim strelom z okoli 20 metrov meril nenatančno.

Gostje so na drugi strani povedli s prvo pravo priložnostjo in s sploh prvim strelom. V 26. minuti je poletna okrepitev Julian Draxler poslal dolgo žogo proti Danielu Caligiuriju, ki je ostal praktično neoviran deset metrov pred vrati, od koder je s strani z neubranljivim strelom presenetil Manuela Neuerja.

Diego Benaglio je moral vodstvo gostov reševati že v naslednjem napadu - po prostem strelu se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, od koder jo je Douglas Costa "na prvo" poslal ob vratnico, toda švicarski reprezentant je z izvrstno parado odbil v kot. Neuer si je v 39. minuti privoščil veliko neumnost in izgubil žogo blizu sredine igrišča, od koder pa Josuha Guilavogui ni uspel zadeti mreže in žoga se je od vratnice odkotalila v golavt.

Drugi polčas bo šel zgodovino nemškega in evropskega nogometa, saj je Josep Guardila v igro namesto Thiaga poslal napadalca Roberta Lewandowskega, ki je v 51. minuti začel, v 60. minuti pa dokončal neverjeten strelski "šov" s kar petimi zadetki!

Najprej je z levico zadel z okoli šestih metrov po lepi akciji Artura Vidala in Müllerja, nato je sam zadel s prekrasnim strelom s 25 metrov, najspretnejši pa je bil v gneči v kazenskem prostoru po podaji iz kota. To je bil v treh minutah in 22 sekundah najhitrejši hat-trick v zgodovini Bundeslige, toda poljski reprezentant se ni ustavil - s čudežno predstavo je nadaljeval s polvolejem z desetih metrov, peti gol, ob katerem se je za glavo držal tudi Guardiola, pa je zabil po predložku s strani s "polškarjicami" z roba kazenskega prostora.

Dieter Hoeness je bil do danes edini s petimi goli na eni tekmi elitne nemške lige, a je proti Augusburgu leta 1984 za ta dosežek potreboval 21 minut.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.