Slovenija
53 ogledov

Začel se je drugi poskus za vpis med študente

studij Anže Petkovšek
Kandidati za bodoče študente se lahko do 29. septembra potegujejo za vpis na izbrane fakultete. Če ne uspejo, sledi še en poskus.

Bodoči študenti imajo en teden časa, da se prijavijo za študij na željeni fakulteti. Začenja se namreč drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij v prihajajočem študijskem letu. Študentom bo v tem roku na voljo 8838 vpisnih mest, od tega 5408 za redni in 3430 mest za izredni študij. Podatki o prostih vpisnih mestih na fakultetah pa so objavljeni na spletnih straneh visokošolskih prijavnih služb in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V tem prijavnem roku še na dodiplomske študijske programe lahko prijavijo kandidati, ki niso oddali prve prijave ali s prvo prijavo na željeno fakulteto niso bili sprejeti. Najkasneje 24. septembra pa bo odločeno ali so na fakulteto sprejeti v drugem prijavnem roku. Vpis sprejetih v drugem roku bo nato potekal od 25. do 30. septembra.

V prvem prijavnem roku so visokošolski zavodi sprejeli 11.947 kandidatov, medtem ko je prijavo oddalo 19.982. Kandidati, ki pa na študij ne bodo sprejeti niti v drugem prijavnem roku pa bodo lahko ponovno poskušali med prvim in petim oktobrom. Takrat bon potekal še zadnji, tretji prijavni rok, ki bo namenjen tistim, ki se niti v prvem in niti v drugem prijavnem roku niso uvrstili v nobenega od študijskih programov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.