Slovenija
23 ogledov

Začela se je druga faza obnove severne ljubljanske obvoznice

Ljubljanska severna obvoznica Dars
Začenja se druga faza obnove severne ljubljanske obvoznice. Dela se bodo predvidoma končala v sredini septembra.

Obnova severne ljubljanske obvoznice proti Primorski je končana, danes so tako začeli obnavljati še drugi del v smeri proti Štajerski. Zaprt je priključek Bežigrad.

Promet bo na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo potekal po obnovljenem cestišču, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje.

V prvi fazi, predvidoma do 16. avgusta, bo zaprt priključek Bežigrad v smeri Štajerske, in sicer izvoz z obvoznice na Dunajsko cesto ter uvoz nanjo z Dunajske ceste proti Štajerski. 

Priključek Bežigrad bodo tako ponovno odprt od 17. do 25. avgusta. Vendar bodo za tem zaprli priključka Savlje (uvoz na obvoznico v smeri Štajerske) in Industrijska cona Šiška (izvoz z obvoznice v isti smeri).

V septembru zadnja faza del

Kot zadnji se zapre uvoz na obvoznico priključka Ljubljana - sever (Celovška cesta), v smeri proti Štajerski (predvidoma od 26. avgusta do 2. septembra).

Po 2. septembru bo sledila zadnja faza del, ko bosta predvidoma do sredine septembra zaprta zgolj prehitevalna pasova na odseku med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto, promet bo potekal po obeh polovicah obvoznice po voznem in odstavnem pasu, odprti bodo tudi vsi priključki.

Po tridesestih letih prva, temeljita obnova 

Kot pojasnjujejo na Darsu, je bil odsek med Tomačevim in Celovško cesto zgrajen pred več kot tridesetimi leti, leta 1983, tokratna obnovitev pa je največja od takrat, saj so v preteklosti občasno obnovili samo asfalt, s čimer se je zagotavljala ustrezna prometna varnost.

Zato obnova, ki bo zaključena v sredini septembra, vključuje zamenjavo zgornjega ustroja ceste, širitev vozišča ob zunanjem robu,  preplastitev prometnih priključkov, zamenjavo ograj, novo razsvetljavo, novo horizontalno in vertikalno signalizacijo, ureditev odvodnjavanja in ureditev bankin. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1