Svet
42 ogledov

Začeli s preiskavo ruskega vohunjenja

Trump EPA
Ameriški senat je začel preiskavo ruskega vohunjenja, saj so po mnenju sanatorjev poročila o vmešavanju Moskve v predsedniške volitve in možne povezave z ameriškimi političnimi strankami zelo zaskrbljujoča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med preiskavo, ki jo podpirajo tako republikanci kot demokrati v senatnem odboru za obveščevalne zadeve, nameravajo zaslišati člane administracije odhajajočega ameriškega predsednika Baracka Obame in prihajajoče Trumpove administracije. Če bo potrebno, jih bodo na zaslišanje pozvali s sodnim pozivom.

Ameriške obveščevalne agencije domnevajo, da je vmešavanje v ameriške predsedniške volitve v prid Trumpu ukazal ruski predsednik Vladimir Putin.

Preiskava bo pod drobnogled vzela ocene obveščevalcev in druge informacije o povezavi med Rusijo in posamezniki, ki so bili udeleženi v političnih kampanjah. Večino dela bo potekalo za zaprtimi vrati.

Komentarjev 6
  • jozicamurn 00:12 16.januar 2017.

    Hvala siles, lp zate. Vidim, da je pri nas v Sloveniji še vedno veliko anti-Rusov in rusofobičnih ljudi. Putin did this, Putin did that .. ne vidijo pa da je npr. ljudstvo v ZDA tako glasovalo in da jim je ...prikaži več dosti laži ter neobjektivnih novic s strani podkupljenih MSM hiš po svetu. Stvari se spreminjajo na bolje.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:04 15.januar 2017.

    Američani se še vedno ne zavedajo, da je njihov resnični šef države Putin! Mogoče jim bo kapnilo, ko bo rubelj zamenjal dolar!

  • Avatar praufo
    praufo 09:43 15.januar 2017.

    četudi so ga rusi, še vedno boljša opcija kot clinton in nadaljevanje agonije