Slovenija
128 ogledov

LTE bo zastonj za vse naročnike

Čakanje na iPhone 4S. Saša Despot
Simobil bo brezplačno vklopil LTE za vse uporabnike, doplačati pa bo treba le za višjo hitrost.

Brezplačna bo hitrost 20 mbit/s k uporabniku in 3 mbit/s od uporabnika (20/3). Telekom že ponuja brezplačen LTE s hitrostjo 21/6, to možnost pa je potrebno vklopiti z kratkim sporočilom LTE na številko 1918. 

 

Da LTE (nova generacija mobilnega omrežja) deluje, mora imeti uporabnik novejšo SIM-kartico, ki se imenuje uSIM (skoraj gotovo jo imajo vsi, ki so jo menjali v zadnjih dveh letih), pametni telefon, ki podpira LTE, poleg tega pa mora biti na področju, ki je pokrito z LTE signalom. 

"Zaenkrat smo LTE vklopili približno 25.000 strankam, ki imajo uSIM in LTE naprave. Danes se vklopi nadaljujejo, stranke o tem obveščamo tudi preko SMS sporočila. Vklop dostopa do LTE omrežja bo potekal postopoma," pravijo na Simobilu. 

Dostop do LTE za vse naročnike

Najprej bodo vključili LTE vsem, ki so hkrati uporabniki uSIM kartic in LTE telefonov, sledijo uporabniki uSIM kartic, ki pa zaenkrat še nimajo LTE naprav. "Na začetku septembra bomo vsem, ki imajo LTE napravo in starejšo SIM-kartico poslali posebno SMS sporočilo in jih povabili k brezplačni menjavi sim kartice na prodajnem mestu," napovedujejo na Simobilu, ki bo do konca leta s signalom LTE pokril 75 odstotkov Slovenije.

Komentarjev 3
  • Branidom 16:40 12.september 2014.

    Ti to resno?

  • erikkk 18:19 13.avgust 2014.

    Jst na take ponudbe ne padam .. najprej ponudjo zastonj pol pa masno zaračunajo ...raje mal počakte Google bo že v jeseni nudil brezplačen splet menda tudi velikih hitristi s satelitov ... takrat bodo vsi naši operaterji pogoreli ...prikaži več ... komaj čakam ...

  • Dixon 17:38 13.avgust 2014.

    Vse te številke ki jih omenjajo so podobno enake kot sedaj, jaz večje razlike tukaj ne vidim. Normalno, ko boš pa želel imeti kaj več pa bo potrebno doplačati že tako drage pakete pri Simobilu in Telekomu. Tale LTE je ...prikaži več enak Moneti, sami stroški, uporablja pa LTE bolj malo ljudi, dokler je brezplačno še, ko pa bo storitev za plačat pa ne bo več nobenega oz. bodo redki!