Slovenija
25 ogledov

Bukovčeva naj bi grozila Č. Špeličevi

bulmastifi raztrgali lastnika v ora%C5%BEmovi ulici v ljubljani Saša Despot
Na zatožno klop ljubljanskega okrajnega sodišča je sedla nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec. Obtožena je zlorabe položaja pri vračanju bulmastifov pokojnemu Sašu Baričeviču, ki so ga februarja 2010 pogrizli do smrti.

Položaj naj bi Bukovčeva zlorabila takrat, ko je poklicala direktorico Veterinarske uprave RS Vido Čadonič Špelič na njen osebni telefon in pri tem naj bi ji zagrozila, da če bodo nezakonito usmrtili pse zdravnika Saša Baričevića, bo država utrpela veliko finančno izgubo. Ta bo celo tako velika, da bo morala Čadonič Špeličeva prodati svojo veliko hišo, v katero se je takrat ravno vselila.

V zagovoru je nekdanja državna sekretarka podala le pisni zagovor in ni želela odgovarjati na vprašanja, ker ji to povzroča velik stres in nikogar si ne upa več poklicati. Prišlo je celo tako daleč, da je morala zapustiti državo – neuradno naj bi živela v Črni gori.

V zagovoru, ki ga je prebrala sodnici, je navedla, da je Vido Čadonič Špelič poklicala prijateljsko, ker je zdravnika Baričeviča poznala osebno in je vedela, da bo proti državi vložil tožbo in zahteval veliko vsoto denarja, če bo prišlo do nezakonite usmrtitve. Ona namreč ve, da o morebitni usmrtitvi odločajo inšpektorji in ne Čadonič Špeličeva. Zato jo je samo prijateljsko poklicala in jo na to opozorila.

Dodala je, da sta po tem klicu imeli še veliko sestankov in da sta se normalno pogovarjali. Je bila pa začudena, da je njej pogovor po telefonu zvenel kot grožnje.

Domnevne nepravilnosti pri vračanju psov

Tožilstvo je februarja lani vložilo obtožni predlog zoper nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec zaradi domnevnih nepravilnosti v postopku vračanja napadalnih psov Sašu Baričeviču po napadu na Tržičana Stanislava Megliča marca 2006. Bukovčeva kakršnokoli vpletenost v postopek vračanja psov Baričeviču in očitke o pritiskih zanika.

Trije psi so že leta 2006 pred Baričevičevo hišo napadli in hudo poškodovali Stanislava Megliča. Zaradi napada so bili lastniku odvzeti in poslani v zavetišče, kjer bi morali biti usmrčeni, a so to preprečile odločitve državnih organov.

Drugega februarja 2010 pa so ti psi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. Ponovno se je razvila razprava, kako so bili lahko psi vrnjeni Baričeviču. Prav tako še vedno ni povsem jasno, kaj se je ob napadu dogajalo na Oražnovi ulici, kjer je Baričevič živel.

Bukovčeva, sicer prijateljica Baričevičeve sestre, je bila tudi med prvimi na kraju tragedije, in sicer v zavarovanem območju na notranji strani policijskega traku, ko so Baričeviča isti psi ogrizli do smrti.

Sojenje tudi kinologoma

Zaradi vračanja psov bo isto sodišče sodilo tudi kinologoma Alenki Černe in Rajku Rotnerju, obtožni predlog ju bremeni ponarejanja listin. Kazenski oddelek ljubljanskega okrajnega sodišča pa vodi še postopek zoper policista, obtožena nevestnega dela v službi v času preiskave tragedije na Oražnovi ulici v Ljubljani. V zvezi z afero bulmastifi na ljubljanskem okrožnem sodišču pa poteka obravnava tožbe, ki jo je proti Baričeviču oziroma njegovim dedičem vložil Meglič.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:40 02.september 2012.

    Francek, Francek, kaj res morajo vedeti da si s kmetov. Dva reševalna vozila , vendar eden z vrhunsko notranjo medicinsko opremo, drugi pa namenjen zgolj prevozu poškodovancev in zdravniške ekipe. Valda vidiš , da nista kombija enaka, al je pr ...prikaži več vas na kmetih avto avto. Bom rekel takole da boš razumel. A so pr vas na kmetih vsi traktorji isti ?

  • francek 19:39 09.maj 2012.

    NE SE DAT g. VIDA. PRED GARAŽO JE BILO OPAZITI DVA REŠEVALNA VOZILA. PRAVILO JE EDEN POŠKODOVANEC ENO REŠEVALNO VOZILO POSTAVLJA SE VPRAŠANJE, KJE JE DRUGI POŠKODOVANEC