Slovenija
25 ogledov

Zadnja možnost za rešitev

slovenija 04.12.12. italija, zavlje, blizu trsta, plinski terminal, severni jadr Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zascito okolja in narave
Alpe Adria Green znova napoveduje peticijo Evropski uniji.

"Pred nami je zadnja priložnost za poziv proti načrtovani gradnji plinskega terminala v Žavljah in s tem zadnja možnost za rešitev življenja v morju in njegovi okolici, prebivalstva, turizma, ribištva in pomorstva," je prepričan Vojko Bernard iz okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green.

To soboto bodo v Kopru zbirali nove podpise za peticijo proti plinskemu terminalu, ki jih bodo predali Evropski komisiji. Odločitev o uvrstitvi plinskega terminala v severnem Jadranu na prednostni seznam bo komisija sprejela 2. oktobra.

Minister v Rimu

Včeraj sta se na to temo v Rimu sešla tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel ter italijanski minister za gospodarski razvoj Flavio Zanonato. Omerzel meni, da projekt ne bo uvrščen na prednostni seznam, in ga veseli italijansko zagotovilo, da bosta državi vse reševali z dogovorom. Poudaril je, da bi bila edina sprejemljiva rešitev, da bi terminal gradili zunaj Tržaškega zaliva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.