Šport > Nogomet
20 ogledov

Zadnja služba bo tista pri Unitedu

louis van gaal EPA
Legendarni nizozemski nogometni trener Louis van Gaal je v pogovoru za nizozemski dnevnik De Telegraaf povedal, da po več kot treh desetletjih končuje kariero. Kot vzrok je navedel družinske razloge.

"Ne verjamem, da se bom vrnil," je dejal 65-letni Louis van Gaal in kasneje dodal, da zagotovo končuje kariero.

Mož z vzdevkom Železni tulipan je po tem, ko so ga lani odslovili pri Manchester Unitedu, dobil številne ponudbe za delo, vključno s triletno pogodbo enega klubov z Vzhoda, ki mu je ponudil 50 milijonov evrov za tri leta dela.

"Lahko bi podpisal. Toda še vedno sem tu. Veliko se je zgodilo v moji družini, treba se je bilo soočiti z dejstvi," je povedal van Gaal, ki ga je prizadela družinska tragedija, ko je mož ene njegovih hčerk nenadoma umrl, poroča De Telegraaf.

Čeprav je z Unitedom lani osvojil pokal FA, pa je maja dobil nogo. Takrat, pravi, je še razmišljal o naslednji službi. "Dejal sem, da bom končal, a nisem. Toda zdaj se ne bom več vrnil k trenerskemu delu," je poudaril Van Gaal, ki je v ponedeljek v Haagu dobil nagrado za življenjsko delo.

"Pravzaprav sem se želel posloviti že po svetovnem prvenstvu 2014. Nato pa je sledil klic iz Anglije. To je lepa dežela, v kateri do takrat še nisem delal," je pojasnil Nizozemec in dodal, da je bila osvojitev pokala FA z rdečimi vragi njegov največji dosežek v karieri.

Na vprašanje, ali je uresničil vse svoje sanje, pa je dejal: "Dosegel sem vse. Ne bi se rad hvalil, kje vse sem delal in katere klube sem vodil. Veliko več ne bi mogel doseči."

Van Gaal je v trenerski karieri deloval pri Alkmaarju, Ajaxu (z njim je osvojil ligo prvakov), Barceloni, Bayernu in Unitedu, dvakrat pa je bil tudi selektor Nizozemske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.