Šport
63 ogledov

Zadnja tretjina pokopala Olimpijo

hokej Olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 8. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z ekipo Orli Znojmo z 2:7 (1:1, 1:0, 0:6).

Ljubljančani so z današnjo tekmo v Znojmu končali krajši niz gostovanj. V petek so bili uspešni v Gradcu, kjer so po podaljšku premagali zadnjeuvrščeno ekipo lige, danes pa jih je čakala precej težja naloga, saj so gostovali pri vodilni zasedbi. Na koncu se je razpletlo s pričakovanim porazom, čeprav so zmaji še po dveh tretjinah tekme vodili. A pri najbolj vročem moštvu lige so nazadnje končali z visokim porazom. Igralci Znojma na domačem ledu še niso dovolil veselja nasprotnikom. Tokrat pa so Čehi za zmago potrebovali veliko časa, saj so se razigrali šele v zadnjih 20 minutah.

Zmaji so, morda tudi presenetljivo, a po prikazani igri kar zasluženo, vodili z 2:1. V 15. minuti se je po silovitem začetnem pritisku domačih prvič v tej sezoni v ligi Ebel med strelce vpisal Stephan Chaput, ki je bil sicer v nemški drugi ligi med boljšimi strelci. Na žalost zmajev pa so domači izenačili ob izteku prve tretjine, natančno dve sekundi pred koncem so bili uspešni z igralcem več.

Ljubljančani so v 30. minuti s silovitim strelom Andreja Hebarja z modre črte ob številčni prednosti spet prešli v vodstvo in ga držali do začetka tretje tretjine. Takrat pa so bili domači spet uspešni z igralcem več. Kot da bi orli v zadnji minuti drugega dela prek Coltona Yellow Horna, ki je zadel okvir vrat, napovedali to, kar se je zgodilo. Da je češkega predstavnika v ligi Ebel težko presenetiti, so na Češkem spoznali že drugi klubi, po izenačenju pa so Orli prvič povedli.

Zatem je po golu reagiral strateg gostov Fabian Dahlem in zahteval odmor. A ni pomagalo, Čehi so se razleteli po ledu in napolnili mrežo Oliverja Roya, tako da je bil visok poraz neizogiben. Po petem golu je v vrata Dahlem poslal Tomaža Trelca, ki pa je tudi hitro moral po plošček v mrežo.

Po zaporednih gostovanjih zdaj zeleno-bele čakajo tri zaporedne tekme doma, prva v petek proti celovški ekipi.

Erste bank hokejska liga, 8. krog:

Orli Znojmo : Telemach Olimpija 7:2 (1:1, 0:1, 6:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.