Slovenija
25 ogledov

Zadnje dni počitnic bo prevladovalo lepo in vroče vreme

vročina Saša Despot
Zadnji avgustovski vikend bo spet spet suh in vroč, temperature nad 30 stopinj Celzija. Lepo vreme bo najverjetneje vztrajalo vse do torka, ko bo treba spet v šolo.

Na vprašanje, ali se nam približuje še en vročinski val, dežurni prognostik Andrej Pečenko z Agencije za okolje RS ( Arso) odgovarja hudomušno, z besedami: "Odvisno, kako to vzamemo, temperature bodo prišle čez trideset stopinj. Če menite, da je trideset stopinj vročinski val, je to to.“

Vročinski val gor ali dol, zadnji avgustovski počitniški dnevi bodo prijetni, vroči in suhi, temperature, ki se bodo povzpele tja do 32 stopinj Celzija, pa naj bi po napovedih našega sogovornika vztrajale vse do srede:

"Za torek kaže, da bo zjutraj še suho, deževati pa naj bi začelo šele pozno popoldne, oziroma, najverjetneje v noči na sredo," nam je na vprašanje, kaj obleči na prvi šolski dan, odgovoril Andrej Pečenko.

Jutri že jasno

Po napovedih bo danes popoldne še nekaj dežja in to v glavnem v osrednji Sloveniji, jutri pa se bo povsod zjasnilo. V četrtek in petek bo do 30 stopinj Celzija, konec tedna pa kakšno stopinjo ali dve čez. 

dezurn@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.