Šport
57 ogledov

Zadnje minute usodne za poraz

Blaž Janc Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Ligi prvakov izgubili z nemškim Flensburgom s 26:30 (15:12).

Po odmevni zmagi nad Wislo v  Plocku so bili Celjani dokaj blizu velike senzacije tudi na obračunu proti evropskemu velikanu iz Flensburga. Predvsem to velja za prvo polovico tekme, ki so jo Celjani odigrali naravnost popolno, v drugi polovici tekme pa so vendarle morali priznati premoč tradicionalnemu severnonemškemu tekmecu, ki si je odločilno prednost priigrali šele v zadnjih desetih minutah.

Celjski rokometaši so v prvi polovici tekme zasenčili ene glavnih pretendentov za končno zmago v Ligi prvakov. Z disciplinirano in preudarno igro v napadu ter predvsem granitno obrambo so si v 24. minuti priigrali tri gole prednosti (13:10), a s tem se niso zadovoljili, v sami končnici so z golom Blaža Blagotinška povišali na 15:11, na velik odmor pa odšli z izidom 15:12.

Drugi polčas so Celjani začeli medlo, mednarodna pisana nemška zasedba je že v tretji minuti nadaljevanja tekmo postavila v začetno izhodišče (15:15), a le minuto kasneje so gostitelji znova vodili s 17:15. V 39. minuti so po dolgem času povedli Nemci, a so gostitelji strnili svoje vrste in si v 45. minuti priigrali tri gole naskoka (21:18). Kasneje je bilo še 24:22 v korist Celjanov.

V zadnjih desetih minutah pa so gostitelji povsem popustili. Hud boj je terjal davek, povsem so jim pošle moči, gostujoči izbranci nekdanjega švedskega reprezentanta Ljubomirja Vranješa pa so zavoljo številnih menjav ohranili veliko več svežine. Celjani so v 56. minuti zaostali za tri gole (26:29), gosti pa so na koncu Zlatorog zapustili dvignjenih glav.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc s sedmimi in Žiga Mlakar s petimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.