Šport
97 ogledov

Welbeck za pet let pri Arsenalu; Falcao na Old Traffordu

Falcao Monaco EPA
Končal se je poletni prestopni rok v večini evropskih držav. Radamel Falcao odhaja na enoletno posojo k Manchester Unitedu, Danny Welbeck se seli k Topničarjem. Jasmin Kurtić pri Fiorentini.

2.40: POTRJENO: Radamel Falcao je za leto dni posojen Manchester Unitedu. Rdeči vragi so za usluge Kolumbijca odšteli 7,5 milijona evrov. Falcao je za AS Monaco na 23 nastopih v Ligue 1 dosegel 13 zadetkov.

2.02 POTRJENO: Danny Welbeck je novi član Arsenala. Podpisal je petletno pogodbo.

1.47 POTRJENO: Pri Hull Cityju so potrdili posojo Hatema Ben Arfe.

Mnenje nekdanjega nogometaša Liverpoola Dannyja Murphyja: "Welbeck v Arsenalu je najboljši prestop zadnjega dne. Arsenalovim navijačem ni treba skrbeti. Zelo lačen bo uspeha."

0.51 POTRJENO: Southampton je iz Red Bull Salzburga pripeljal Senegalca Sadia Maneja za 11,8 milijonov funtov.

0.17 POTRJENO: Niko Kranjčar na posojo h QPR.

0.11 POTRJENO: Poškodovani Alvaro Negredo do konca sezone iz Manchester Cityja odhaja na posojo k Valencii. K netopirjem bo kot posojen igralec prišel tudi Brazilec Filipe Augusto, nogometaš portugalskega Rio Aveja

0.10 Torej še 50 minut čakanja na Falcaa in Welbecka.

0:05 Blackburn se je s Fulhamom dogovoril za posojo Ryana Tunnicliffa. Se spomnite zabavne zgodbe o njem?

0.00 Klubi nekatere pogodbe sklenejo v zadnjem trenutku, zato jih ni mogoče registrirati do 23. ure po britanskem času. Tako imenovani 'deal sheet" omogoča klubom, da potrdijo dogovor, nato pa imajo še dve uri časa za pripravo ustrezne dokumentacije. Deal sheet mora prispeti pravočasno, še pred koncem uradnega prestopnega roka.

23.58 Manchester United je zaprosil za odlog ob podpisu pogodbe z Radamelom Falcaom, enako je storil Arsenal za sodelovanje z Dannyjem Welbeckom.

23.55 Morgan Amalfitano bo naslednja tri leta igral za West Ham United. Marseille je zaslužil milijon evrov.

23.44 POTRJENO: Po novem preobratu se bo Stefan Šćepović le pridružil Celticu iz Sporting Gijjona. Podpisal naj bi štiriletno pogodbo. Škoti so že bili prepričani, da bo 24-letni Srb prišel na Celtic Park, a si je igralec nato premislil. Ko je v vodo padel njegov odhod k Getafeju, je bil škotski klub znova dobra opcija.

Gaston Ramirez Everton Southampton | Avtor: Reuters Reuters
23.38 POTRJENO: Hull City bo zagotovo eden zmagovalcev zadnjega dne prestopnega roka. Na enoletno posojo prihaja še Gaston Ramirez iz Southamptona, zelo verjetno pa je, da se bo tigrom pridružila še sraka Hatem Ben Arfa.

23.32 POTRJENO: Liverpoolov Oussama Assaidi se za eno sezono vrača na posojo k Stoke Cityju.

Je kdo videl Radamela Falcaa? Bo Arsenal sklenil dogovor z Dannyjem Welbeckom? Še pol ure časa za prestope. Ti morajo biti registrirani do polnoči, klubi pa lahko opravljene prestope seveda potrdijo tudi kasneje.

23.26 Pravijo, da so le tri stvari v življenju zanesljive: smrt, davki in da bo Harry Redknapp sklenil pogodbo s hrvaškim vezistom Nikom Kranjčarjem. Hrvat naj bi sprejel celo znižanje plače, da se bo lahko iz kijevskega Dinama preselil h QPR.

23.25 POTRJENO: Toby Alderweireld na enoletno posojo iz Atlético Madrida v Southampton..

23.16 POTRJENO: Brazilec Sandro zapušča Tottenham, njegov novi klub je mestni tekmec Spursov QPR. Cena: 6 milijonov funtov.

23.14 POTRJENO: 20-letni Črnogorec Luka Đorđević je tik pred iztekom prestopnega roka v Italiji okrepil Sampdorio. V minuli sezoni je kot posojeni nogometaš Zenita igral za nizozemski FC Twente.

23.10 POTRJENO: Micah Richards se iz Manchester Cityja na posojo seli k Fiorentini.

23.00 POTRJENO: Nekdanji nogometaš Barcelone in Real Madrida Javier Saviola zapušča Olympiacos, njegov nov klub pa je Verona.

Le še ena ura. Konec prestopnega roka v Italiji, Grčiji in Ukrajini.

22.57 Vir: Nogomania - Marseille se je za 10 milijonov evrov okrepil z enim najbolj nadarjenih brazilskih branilcev Dorio, ki je že pri 19 letih debitiral v brazilski izbrani vrsti. To je tretji najdražji prestop poletja v francoski Ligue 1 za Davidom Luizom (PSG, 49 milijonov evrov) in Aydenom Abdennourjem (Monaco, 13 milijonov evro). Zanimivo, vsi trije so branilci. 

22.43 POTRJENO: James McArthur je novi član Crystal Palaca. Ta je za njegov prestop odštel 7 milijonov funtov (8,8 milijonov evrov), to pa je nov klubski rekord. "Hvala Laticsom za štiri čudovita leta, a čas je za novo poglavje," se je od navijačev Wigana poslovil Škot.

22.37 POTRJENO: Po propadu dogovora z Jonathanom Biabianyjem, ki se je že fotografiral v dresu Milana, so rdeče-črni hitro reagirali in iz Atalante kupili Giacoma Bonaventuro.

22.33 Hull City ne odneha. Na radarju je tudi Gaston Ramirez iz Southamptona.

22:15 Posel med Arsenalom, Manchester Unitedom in Dannyjem Welbeckom naj bi bil naposled le sklenjen za 16 milijonov funtov (20 milijonov evrov). Podpisana naj bi bila petletna pogodba. POTRJENO: Topničarji so še prej prodali španskega branilca Ignasija Miquela, ki bo naslednja tri leta nosil dres Norwicha. Cena: okoli 1,8 milijona evrov.

22.10 POTRJENO: K Romi na posojo prihaja Mapou Yanga-Mbiwa iz Newcastla.

22.05 H Galatasarayju se je preselil Napolijev dvojec - Goran Pandev in Blerim Džemaili.

Le še dve uri. Tik-tak, tik-tak ...

22.00 Hull City zdaj še v lovu za Newcastlovim Hatemom Ben Arfo.

21.30 Selitev Fabia Borinija h QPR je padla v vodo, ker naj bi igralec imel prevelike zahteve.

Le še tri ure nakupovanja za večino klubov v Evropi.

20.45 POTRJENO: Pri Ajaxu so naposled le potrdili, da Daley Blind zapušča klub. Pri Unitedu imajo očitno veliko dela pri prihodu Falcaa, saj zanesljivega prestopa še niso potrdili. Vrednost prestopa: 17,5 milijona evrov, trajanje 4+1. Rdeči vragi so prestop potrdili ob 21.35.

20.20 POTRJENO: O tem smo poročali že včeraj dopoldne, zdaj je postalo tudi uradno. Argentinec Ricky Alvarez bo ziigral za Sunderland kot posojen nogometaš Interja. Posoja bo trajala do konca sezone. Alvarez je za Milančane odigral 90 tekem in dosegel 14 golov.

Danny Welbeck | Avtor: EPA EPA
20.15 Pri Sunu so zapisali, da se Arsenal ne zanima za Welbecka, čeprav bi nogometaš rad prestopil k londonskemu klubu, igralca pa so pripravljeni prodati tudi pri Unitedu. Resnejše pogovore so kasneje odločno zavrnili tudi pri Londončanih. Toda ...

20.05 POTRJENO: Hull City je potrdil še drugo ime v današnjem dnevu. Po Abelu Hernandezu se bo klubu pridružil tudi dosedanji član West Hama Mohamed Diame. Cena: 4,5 milijona evrov za triletno zvestobo. 

20.00 Pri Arsenalu je postalo živahno. Po zadnjih govoricah naj bi topničarji aktivirali odkupno klavzulo Schalkejevega napadalca Klaas-Jana Huntelaarja.

Vas zanima kakšna bo Falcaova tedenska plača? Verjetno nekoliko višja kot vaša - 346.000 funtov (skoraj 438 tisoč evrov). Tako so zapisali pri Telegraphu, celotna enoletna posoja pa naj bil United stala vrtoglavih 24 milijonov funtov (30 milijonov evrov).

19.15 Napadalec Manchester Uniteda Danny Welbeck naj bi bil na zdravniškem pregledu pri Arsenalu. Topničarje pa vsaj za nekaj časa zapušča Ryo Miyaichi, ki odhaja na posojo k nizozemskemu Twenteju

18.30 POTRJENO: Benjamin Stambouli je novi član londonskega Tottenhama. Podpisal je petletno pogodbo. Spursi bodo "lažji" za šest milijonov funtov (7,6 milijona evrov).

18.15 POTRJENO: Kakor smo zapisali že nekaj čez polnoč se Lewis Holtby vrača v Nemčijo. Kot posojen nogometaš Tottenhama bo leto dni nosil dres HSV.

18.15 Radamel Falcao je s privatnim reaktivcem priletel v Manchester.

18.05 Ciprski APOEL je v svoje vrste pripeljal Norvežana Johna Arneja Riiseja.

18.00 Jose Canas bo postal novi član Espanyola. S Swanseajem je sporazumno prekinil pogodbo.

18.00 Toby Alderweireld je v Southamptonu, kjer naj bi sklenil sodelovanje z istoimenskim klubom.

17.50 Novi član milanskih rdeče-črnih je Jonathan Biabiany. Šestindvajsetletni Francoz prihaja iz Parme. 19.30 Prestop je padel v vodo. 

17.45 Oussama Assaidi se je že v minuli sezoni izkazal na posoji pri Stoke Cityju. Ta bo Liverpoolu plačal milijon funtov za novo enoletno posojo. POTRJENO: Slednjega zaradi posoje zapušča tudi Sebastian Coates, ki bo zaigral za Sunderland.

17.30 Tottenham naj bi ugnal Fiorentino v boju za 24-letnega Montpellierjevega vezista Benjamina Stamboulija.

Čez eno uro se konča prestopni rok za nemške klube.

17.00 POTRJENO: Abel Hernandez je novi nogometaš Hull Cityja. Urugvajec je sklenil triletno pogodbo, klub ima pravico še na dodatno leto sodelovanja (3+1). "To je izjemen posel, ki kakže kako je klub v zadnjem času hitro napredoval," je bil po dogovoru zadovoljen trener Hulla Steve Bruce. Britanski mediji so zapisali, da je prestop vreden 9,5 milijona funtov (12 milijonov evrov).

Član QPR Joey Barton očitno pogreša nekaj pozornosti na zadnji dan prestopnega roka. Na twiterju je tako objavil ekskluzivno novico: "Obdržite zase, ampak Lionel Messi je pravkar s helikopterjem pristal na našem igrišču. Ne vem, če bo veliko igral, a vsekakor bo povečal konkurenco v ekipi."  

Sandro Benfica Tottenham Evropska liga osmina finala | Avtor: EPA EPA
16.45 Brazilec Sandro je na izhodnih vratih pri Tottenhamu. Kmalu naj bi se preselil na Loftus Road h QPR. Ta naj bi bil tudi v resnih pogovorih z Liverpoolom o nakupu Fabia Borinija. Za nakup Italijana naj bi bilo ponujenih deset milijonov funtov.

16.30 Hull City naj bi sklenil sodelovanje s Palermovim napadalecm Abelom Hernandezom.

16.15 Mapou Yanga-Mbiwa se nahaja v italijanskem glavnem mestu, kjer naj bi sklenil enoletno sodelovanje z Romo. Francoz bo za Rimljane nastopal kot posojen nogometaš Newcastla.

16.00 Pri Queens Park Rangersih so bili prepričani, da je prihod nekdanjega člana Reala Madrida Lassane Diarraja že dogovorjen, a je očitno prišlo do nesoglasij na relaciji z moskovsko Lokomotivo

15.30 Hull City in West Ham United sta se dogovorila za prestop vezista Mohameda Diameja. Tigre iz Hulla je sicer danes že zapustl Goerge Boyd, ki bo kariero nadaljeval pri Burnleyju. Novinec v Premier League je odštel tri milijone funtov (3,8 milijona evrov).

15.15 Saphir Taider se bo vrnil v Inter, pri Southamptonu so se odločili, da prekinejo dogovor o posoji nogometaša. Po zadnjih informacijah se bo Alžirec zdaj preselil na posojo k Sassuolu, kjer bodo imeli po letu dni pravico odkupa.

14.25 POTRJENO: "Bili smo v časovni stiski in smo se morali odzvati. Tekma v Domžalah je, ne glede na iztrošenost ekipe, znova potrdila, da potrebujemo nekoga, ki se zelo dobro znajde v kazenskem prostoru, igra dobro z glavo in obogati igro celotnega moštva z zadetki," je ob podpisu pogodbe z Izraelcem Dudujem Bitonom dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

14.20 POTRJENO: Pri Real Madridu so potrdili prestop mehiškega reprezentanta Javierja Hernandeza. Chicharito za leto dni prihaja na posojo k belemu baletu, madridski klub pa bo imel po preteku posoje pravico kupiti dosedanjega napadalca Manchester Uniteda.

14.15 Pri Crystal Palacu so pripravljeni plačati največjo odškodnino v klubski zgodovini. Za šest milijonov funtov (7,6 milijona evrov) naj bi se v London iz Wigana preselil James McArthur.

Prestopni rok se v različnih državah sicer končuje ob različnem času. Prvi bodo z nakupi končali Nemci, ki ne bodo smeli več trgovati po 18. uri. Uuro kasneje se konča prestopni rok na Portugalskem, ob 22.00 v Rusiji, ob 23. uri pa v Italiji, Grčiji in Ukrajini. V ostalih državah se bo rok iztekel ob polnoči.  

Kurtić k Iličiću

Duško Basta Jasmin Kurtić Udinese Sassuolo | Avtor: EPA EPA
13.15 Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je bil doslej član Sassuola, se bo pri Fiorentini pridružil Josipu Iličiću so zapisali na portalu Nogomania. Vijoličasti naj bi za vezista odšteli pet milijonov evrov pa so vrednost prestopa ocenili pri italijanskem športnem časniku La gazetta dello Sport. Še en slovenski prestop - vratar Vid Belec bo kot posojen nogometaš Interja zaigral za turški Konyaspor.

Pri Bayernu so tudi uradno predstavili Xabija Alonsa, enako so storili pri Brondbyju ob vrnitvi Daniela Aggerja. Danski reprezentant se je v matični klub vrnil po osmih letih igranja za Liverpool. 

12.45 POTRJENO: "Verjamem, da bom imel pri Milanu več možnosti za dokazovanje. Serie A je veliko tekmovanje, s številnimi dobrimi klubi," je po zdravniškem pregledu podpisu enoletnega sodelovanja z Milanom dejal Marco van Ginkel. Ta bo pri rdeče-črnih ostal do konca sezone kot posojeni nogometaš Chelseaja.

11.45 Za podoben korak kot Falcao se je odločil tudi Micah Richards. Branilec, ki je za Anglijo zbral 13 nastopov, se bo za leto dni na posojo preselil iz Manchester Cityja v Fiorentino. Zanj naj bi Italijani odšteli milijon evrov. 

11.30 POTRJENO: Karim El Ahmadi se iz Aston Ville vrača v Feyenoord. V rotterdamu naj bi ostal naslednja tri leta.

Falcao pred zdravniškim pregledom

Šala na twitterju: "Očitno si Louis van Gaal res želi prvič dobiti tekmo na klopi Manchester Uniteda." Pošljite nam svoje mnenje o današnjih prestopih na facebook ali twitter.

Falcao Nizozemska Kolumbija prijateljska tekma | Avtor: Reuters Reuters
11:15 Falcao bo kot posojen nogometaš Monaca eno leto igral za Manchester United. Ta bo za takšen posel plačal 15 milijonov evrov. Rdeči vragi so prevzeli tudi stroške Kolumbijčeve plače. Monaco bo tako na teden privarčeval 200.000 funtov (nekaj več kot 250 tisoč evrov). 

Čeprav je špansko La Ligo zapustil maja 2013, sta več zadetkov od Falcaa (52) v obdobju od avgusta 2011 v španskem prvenstvu zabila le Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

11.00 Pri španskem športnem dnevniku AS so prepričani, da bo Radamel Falcao podpisal štiriletno pogodbo z Unitedom. Ta naj bi za Kolumbijca plačal 65 milijonov evrov.

10.30 Angleški mediji poročajo, da bi lahko Radamel Falcao vsaj kot posojeni nogometaš Monaca okrepil Manchester City. Zanimivo, da angleške stavnice največ možnosti za sklenitev posla s Kolumbijcem pripisujejo Manchester Unitedu, v igri naj bil bili še Arsenal, Juventus in Real Madrid.

9.45 Pri srbskem nogometnem prvoligašu Voždovac so sporočili, da se je moštvu kot nova okrepitev pridružil slovenski igralec Davor Škerjanc, ki je minulo sezono igral za grškega nižjeligaša Ethnikos Gazoros. Osemindvajsetletni Postojnčan, tudi nekdanji član slovenskih mladih reprezentančnih selekcij, je z beograjskimi zmaji podpisal enoletno pogodbo.

9.30 Mariboru se bo pridružil Izraelec Dudu Biton.

Stefan Šćepović se je s Celticom že dogovoril o prestopu iz Sporting Gijona. Podpisal naj bi štiriletno pogodbo, pri škotskem klubu pa so že uredili zdravniški pregled in zaprosili za delovno dovoljenje. A 24-letni Srb si je nato premislil.
 

Klubi v Premier League so že pred zadnjim dnevom prestopnega roka zapravili več denarja kot znaša BDP devetnajstih držav na svetu. Med njimi so na primer Sejšeli.

9.30: Newcastlu se bo pridružil napadalec Lyona Alexandre Lacazette.

9.00 POTRJENO: V Celju bo do konca sezone kot posojen nogometaš Rijeke igral Mislav Oršić. V preteklosti je nastopal zaje dejalhrvaške selekcije, ob prihodu v Celje pa je dejal: "Dobil sem veliko informacij, da je Celje zelo zdrava nogometna sredina, ki velja za odlično odskočno desko za mlade nogometaše."

Alessio Cerci | Avtor: EPA EPA
7.00 POTRJENO: Alessio Cerci bo v naslednjih treh letih nosil dres madridskega Atletica. Vrednost prestopa še ni znana.  

0.30 Lewis Holtby se vrača v Nemčijo po ne ravno uspešnem obdobju pri Tottenhamu. Njegov novi klub naj bil bil HSV.

0.30 Sevilla je podpisala pogodbo z vezistom Stephanom Mbio, ki je pri Andaluzijcih igral že v minuli sezoni kot posojeni nogometaš angleškega Queens Park Rangersa.

 

Včerajšnji prestopi:

23.30 Tudi Marco van Ginkel bo v naslednji sezoni nosil dres Milana

22.15 Javier Hernandez se očitno le ne bo iz Manchester Uniteda preselil k Juventusu. Vse bližje naj bi bila namreč posoja nogometaša Realu Madridu. Iz Madrida v Anglijo pa naj bi odšel Atleticov branilec Toby Alderweireld. Ta naj bi se priključil Southamptonu.

22.00 Pri Atletico Madridu so zatrdili, da je sklenjen dogovor o prestopu Alessia Cercija iz Torina.

20.30 Hrvat Milan Badelj se bo iz nemškega HSV preselil k Fiorentini. Dogovor sta potrdila oba kluba, vezist pa mora v Firenzah le še opraviti zdravniški pregled.

19.00 POTRJENO: Z dvema nogometašema so se okrepili pri Mariboru. Vijoličasti si želijo povečati igralski kader pred naporno slovensko in evropsko sezono. Na Štajersko se selita dosedanja nogometaša Krke - vratar Matko Obradović in nadarjeni Martin Kramarič.

18.00 Pri Chelseaju so potrdili sklenitev posla z Milanom, Fernando Torres bo za rdeče-črne dve leti igral ko t posojen nogometaš Londončanov. pri Milanu so zelo blizu dogovora še z enim nogometašem modrih, v prestolnico mode naj bi se preselil Marco van Ginkel.

18.00 POTRJENO: Japonec Shinji Kagawa se je po sila neuspešni epizodi pri Manchester Unitedu vrnil k nekdanjemu klubu. Pri Borussiji iz Dortmunda naj bi ostal naslednja štiri leta. 

loic remy qpr | Avtor: EPA EPA
17.00 POTRJENO: Remy se je za deset milijonov funtov (12,6 milijona evrov) iz Loftus Roada preselil na Stamford Bridge. Jose Mourinho ima po odhodu fernanda Torresa tako znova na voljo tri napadalce.

15.30 Southampton je za senegalskega nogometaša Red Bull Salzburga Sadia Maneja ponudil 15 milijonov evrov.

14.30 POTRJENO: David López je z Napolijem podpisal petletno pogodbo. Espanyol bo prejel odškodnino v višini pet milijonov evrov.

13.30 POTRJENO: Salomon Kalou bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Njegov novi klub je berlinska Hertha. Pretop reprezentanta Slonokoščene obale iz francoskega Lilla je Berlinčane stal tri milijone evrov, nekdanji napadalec Chelseaja pa naj bi v Berlinu ostal naslednja tri leta.

13.00 David López Silva je že v Neaplju, kjer ga čaka zdravniški pregled pred pretopom iz Espanyola.

12.00 POTRJENO: K Romi se po Kostasu Manolasu seli še en grški branilec. Za sinove volkulje je podpisal Jose Holebas za milijon evrov. Prihaja iz Olympiacosa

11.30 Interjev vezist Ricky Alvarez naj bi se preselil k Sunderlandu. Argentinski vezist, ki je zadel proti Sloveniji na začetku junija, naj bi za ekipo Gustava Poyeta zaigral kot posojen nogometaš. Pri Sunderlandu si želijo tudi Fabia Borinija. Z njim je pripravljen sodelovanje skleniti tudi Inter, če mu v svoje vrste ne bo uspelo pripeljati Ezequiela Lavezzija iz PSG.

10.00 Pri Arsenalu in Chelseaju se potegujejo za francoskega napadalca Loïca Rémyja, ki je še vedno član QPR. Francoz je bil v tem poletju že tik pred podpisom pogodbe z Liverpoolom, a je padel na zdravniškem pregledu. Na spletni strani skysports so ob poldrugi uri popoldne zapisali, da so topničarji odnehali pri lovljenju Rémyja.

9.00 Trener Liverpoola Brendan Rodgers si po zapisih v angleških medijih želi na Anfield pripeljati vratarja Víctorja Valdésa, ki mu je ob koncu minule sezone potekla pogodba z Barcelono. V pogovorih z rdečimi naj bi bil tudi argentinski junak zadnjega svetovnega prvenstva v Braziliji Sergio Romero.

 

Komentarjev 1
  • JackD 12:32 31.avgust 2014.

    Zadnji dan prestopnega roka je jutri. Uradno res prestopni rok traja do 31. ob 24.00, vendar pa se v primeru, ko je 31. nedelja, rok podaljša za 24 ur. Nekateri klubi namreč ob nedeljah ni ajo odprtih pisarn in tako ...prikaži več se rok podaljša iz birokratičnih razlogov.