Slovenija
47 ogledov

Zadnji teden za prijavo najema

<slovenija> 15.01.2009 stanovanje, najemnina, oddaja stanovanja na crno, d Boštjan Tacol
Gurs. Zaradi tehničnih težav počepnila aplikacija za poročanje. Možen podaljšek.

Geodetska uprava (Gurs) bo zaradi tehničnih težav, ki so se pojavile pri poročanju prek aplikacije, morda podaljšala rok za registrirane uporabnike aplikacije. Odločitev o tem bodo sprejeli danes.

Spomnimo, najkasneje do 15. decembra morajo fizične in pravne osebe, ki oddajajo nepremičnino v najem, to prijaviti Gursu. Pravne osebe morajo poročati prek aplikacije, fizične pa smejo poročati prek aplikacije ali obrazca. Na Gursu so doslej prejeli sedem tisoč obrazcev in okrog 15 tisoč prijav najemnih poslov prek aplikacije. 

"Število prijav se s približevanjem roka povečuje in pričakujemo, da se bo povečevalo vse do roka," pravi Aleš Perovšek z Gursa. 

Pozor, vpliv na davek

Poročanje o najemu in višini najemnine bo vplivalo tudi na davek na nepremičnine. Za hiše in stanovanja, v katerih lastnik ne živi, bo oddaja, ki je na prostem trgu evidentirana vsaj šest mesecev v letošnjem letu, prihodnje leto davek znižala z 0,5 na 0,15 odstotka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.