Svet
5 ogledov

Zadnji trenutki na potapljajočem trajektu

17-letni Park Su-hyeon, ki je umrl v nesreči južnokorejskega trajekta, je z mobilnikom posnel video, ki prikazuje njegove zadnje trenutke.

Posnetek je medijem posredoval njegov oče, ki želi, da javnost vidi, kaj se je na ladji dogajalo tik pred tragedijo.

Park in njegovi sošolci se nevarnosti najprej niso zavedali. Iz situacije so se namreč sprva norčevali. "Kot na Titaniku,“ je pripomnil eden od dijakov.

17-letnik je s snemanjem začel ob 8.52, nekaj minut pred opozorilom posadke, naj se pripravijo na morebitno nevarnost. Posnetek pa se je ustavil ob 9.06. Če so bili najstniki sprva še razigrani, se na koncu posnetka v njihovih glasovih že sliši strah. Eden od njih se je celo poslovil od svojih staršev. Ali je Parkov prijatelj tragedijo preživel, ni znano.

Iz trajekta, na katerem je bilo 476 potnikov, so doslej potegnili 226 trupel, med njimi je bil tudi Park. 76 ljudi še pogrešajo.

Zakaj je Sewol potonil, še ni znano. Vodilni člani posadke so že za zapahi, saj naj bi prepozno odredili evakuacijo. Zaradi tragedije je odstopil tudi južnokorejski premier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.